Hogyan tudnám kiadni és forgalomba hozni a könyveimet?
Elég satnya válasz, de én indítanék egy blogot, amit aztán idővel fizetőssé tennék valami infós ismerős segítségével, utána jöhetnének a papír alapú könyvek.
Sajnos annyira megváltozott a világ, és olyan rövid idő alatt, hogy én 30 évesen már valami földönkívülinek érzem magam, amikor közlöm a fiatalabbakkal, hogy hát én bizony könyveket is szoktam olvasni. Pedig ők is diplomások, mégpedig... Sajnos valahogy alkalmazkodni kell a körülményekhez. Az e-book olvasók sem fogynak olyan ütemben, ahogy számítottak rá még tavaly.
Ugye két eset lehetséges:
A. Zseniális író vagy, ráadásul mázlista is.
B. Egyelőre még nem vagy zseniális és nem vagy mázlista.
A. esetben az a teendőd, hogy a kézirataidat beküldöd a kiadókhoz. Mivel mázlista vagy, ezért nem egyből a kukában végzik. A szerkesztő csak itt-ott belenéz. De mivel zseniális vagy, a mű megragadja a figyelmét, és a szerkesztő kérges szíve meglágyul. Félretolja minden más munkáját és egész nap a te kéziratodat olvassa, majd megállapítja, hogy ez remekmű. És megjelenik az írásod.
B. Először is kapcsolatrendszert kell kialakítanod. Tehát olvasol, apró irományokat felteszel irodalmi oldalakra, blogokra. Rövid írásokat elküldesz íróknak és a véleményüket kéred. Később rövid írásokat elküldesz folyóiratoknak. Előbb-utóbb leközlik valamidet. Ezután már mindjárt könnyebb lesz a komolyabb újságoknál házalni (rangsorrendje van a folyóiratoknak). Ha már a legkomolyabb lapokban is megjelent 1-2 cuccod, akkor jöhetnek a könyvkiadók. Persze először még nem a legtekintélyesebbek.
Annak viszont semmi értelme, hogy te fizess a könyveid kiadásáért, az ún. "hiúság-kiadókat" nagyívben kerüld el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!