Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek létezik olyan...

Szerintetek létezik olyan ember, aki nem szereti a zenét?

Figyelt kérdés
Most itt gondolhatok bármilyen műfajra, legyen az népdal, komolyzene, vagy rock, mindenki találhat ízlésének megfelelőt. Ti találkoztatok már olyannal aki semmilyen zenét nem szeret? Én ugyan még nem, azt hiszem a zene, a dal a művészet egy olyan ága, ami minden embert érdekel. Tehetném fel a másik kérdést: De vajon miért?
2012. febr. 14. 16:12
1 2
 11/14 öregnéne válasza:
100%
Embertársak! Én nem szeretem a zenét ma már. De ehhez az kellett, hogy 3 fiam 3 féle zenét bömböltetett egész nap 10-15 éven keresztül. Gyerekkoromban meg 2 nővérem bömböltetett egész nap zenét. Lehet, hogy ezért halt ki belőlem a zene szeretete, mert erőszakot követett el velem szemben. Énekelni szerettem, egyedül énekelni. Aztán az is elmúlt. De mégis van valami, amit zenének nevezek és szeretem. A szél susogása, akár zúgása. A hullámverés, madárcsicsergés, a természet hangjai...akár a mennydörgés. Úszás közben hallom, ahogy a víz csilingel. Imádom! De ezt csöndnek mondják. Na, mit szóltok?
2014. nov. 4. 14:48
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam, hogy ennyi idő után is érkezik még válasz, és pontosan erre voltam kíváncsi.

"Lehet, hogy ezért halt ki belőlem a zene szeretete, mert erőszakot követett el velem szemben"

Ez biztosan így van, és nagyon sajnálom, mert azért szép dolgokról maradsz le. Soha nem hallgathattad azt a mi neked tetszik, ezért nem ismered azt az érzést, amikor Te választhatod ki azt ami tetszik, magad fedezed fel a csodát egy dallamban. De legalább neked nincs örökké dallamtapadásod, mint nekem :-D

A rám kényszerített zenét én sem szeretem, csak azt szeretek hallgatni amit én akarok, és akkor amikor én akarom. Míg alkalmazott voltam, rohadtul utáltam, hogy egész nap ment a rádió a munkahelyen, nem tudtam gondolkodni. Hogy lehet úgy dolgozni, koncentrálni, egymáshoz szólni, miközben megy a zene és a duma meg a reklám a háttérben egész nap? A belvárosba azért utálok bemenni, mert mindenhol más szól: Az egyik üzletben ez a zene megy, a másikban amaz, az egyik sarkon az egyik utcazenész erőlködik, a másikon a másik. Mire hazaérek, egy katyvasz van a fejemben. Ha az ember folyton csak ilyen ingereket kapna, lehet tényleg megutálná a zenét.

De ha bele gondolsz ez nem is egészséges. Régen, főleg sok száz évvel ezelőtt mikor még nem volt rádió és nem volt mindenkinek hangszere, csak bizonyos időszakokban énekeltek és zenéltek egymásnak, vagy különleges alkalmakkor, nem kényszerítették ennyire egymásra mint most. Ráadásul nem is volt ennyiféle megosztó műfaj. Mindenesetre én szeretem a JÓ zenét, de a válaszod elgondolkodtató volt. Köszönöm.

2014. nov. 5. 09:31
 13/14 anonim ***** válasza:

Én sem szeretem a zenét, csak nagyon ritkán, ha meghallok valamit, esetleg tetszik, de magamtól nem kapcsolnék be zenét, max évente 1x 2x akkor is rövid idő alatt telítődök vele és inkább idegesít, teher nekem.

A természet hangjait, bizonyos hangokat szeretek, pl. könyvtár hangja, ilyen nyugis hangokat.

2021. dec. 18. 18:40
 14/14 anonim válasza:
Igen, de én szeretem😁
2023. nov. 12. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!