Ti emlékeztek az elolvasott könyvek tartalmára? Én miért nem?
Rengeteget olvasok, nagyon szeretem és szerettem mindig is. Többszáz könyvet elolvastam már, de egyszerűen nem emlékszem a tartalmukra. Nyilván nagy vonalakban igen, pl. tudom, hogy mi a Bűn és bűnhődés lényege, de nem tudnék a történetről többet mesélni, mint az, aki odafigyelt irodalomórán vagy olvasott a könyvről.
Ugyanakkor azt fel tudom idézni, hogy az adott könyv tetszett vagy sem.
Sosem voltak memóriaproblémáim, de ez most zavar, nem tudom, normális-e, egyrészt jó, mert egy esetleges újraolvasásnál is érdekes marad a könyv, másrészt olyan, mintha el sem olvastam volna...
Általában én sem részletekre, csak benyomásokra emlékszem, arra, hogy nagyon tetszett, miért tetszett, jó-e a stílusa, érdekes volt-e...
Pontosan a sztorira nem szoktam emlékezni már pár hónap elteltével.
Szerintem ez azért van, mert sokat és állandóan olvasunk. Aki egy könyvet olvas el életében, az biztos emlékszik rá. :P
Lány vagyok :)
Köszi mindenkinek!
Én sem nagyon szoktam emlékezni, pedig én nem olvasok 100 féle könyvet.
Van olyan könyv ami nagyon tetszett, már sokszor elolvastam, még is csak az alap sztorira emlékszem.
Részleteket nem nagyon tudnék mondani, max 1-2 ha nagyon gondolkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!