Van itt olyan akinek bejönnek az ilyen az emberek?
Olyan művészekre gondolok akik kicsapongó, valamilyen módon egyedi, néha zseniális életmódot éltek, alkotásaikkal meg gyakran lenyűgözték az embereket.
Mondjuk említhető ide Picasso, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine (Teljes napfogyatkozás c. film alapján csak, róluk amúgy vajmi keveset tudok) Oscar Wilde, stb...
Amúgy szerintem ebből látszik, hogy nem elég, ha egy ember tehetséges jó időben és jó helyre is kell születnie, hogy érjen valamit a benne rejlő tehetség.
Melóban találkoztam egyszerrel egy rajzoló gyerekkel aki pl sehová sem kellett :(
Szerintem vannak Magyarországon is ilyen emberek, csak nem könnyű érvényesülniük(Magyarországon mi könnyű?!), mert ők már "kész vannak", nem kell hozzá egy egész menedzsment, hogy a birkaízléshez igazítsa őket, így aztán nem csoda, ha nem nagyon akadnak támogatóik, egyedül meg talán valami oknál fogva nem tudnak boldogulni.
Csak úgy lehet valaki igazi művész, ha eredeti egyéniség is,márpedig a tömeg nem nagyon értékeli azt, ami különleges, szokatlan, eredeti.Talán nem csoda, hogy a legtöbb igazi művészt csak halála után ismerték el...
Valaki azt mondta: a selyemhernyó nem azonos a selyemmel.
Az undok féreg – ami kibocsát egy gyönyörű, nemes anyagot magából : )
Valahogy így. A műalkotás élvezetkor, (a selyem finom, nemessége viselésekor) nem kell a arra gondolni, milyen undok féreg adta ki magából : ))
"sszus, honnan veszed, hogy ma Magyarországon nincsenek különcök? :D"
Jó azért nem kell lehurrogni :D
Amúgy ő volt az a zongoraművész akit említettem:
"Hetvenkilencszer szúrta magát hasba óbudai otthonában Pleszkán Frigyes dzsesszzongorista. Az 51 éves művész február közepén hunyt el."
"miért nincsenek ma Magyarországon pl ilyesféle manuszok?"
Egy csomó ilyet ismerek. Nehogy azt hidd, hogy ez az embertípus ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!