Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A mai komolyzeneszerzők,...

A mai komolyzeneszerzők, miért nem kapnak akkora elismerést, vagy miért nem tesznek szert olyan nagy hírnévre, mint pl. Mozart vagy Beethoven?

Figyelt kérdés
Szerintem lebecsülik ezeknek a zenéknek az értékét, csak azért mert egy filmhez írták őket. Kiemelném pl. John Williams-t http://www.youtube.com/watch?v=XFNN_ADpYJ0 szerintem ezek mesterművek.
2011. nov. 27. 17:22
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
De említhetném Hans Zimmert és több zeneszerzőt is.
2011. nov. 27. 17:32
 2/11 anonim ***** válasza:
Kapnak elismerést :D elég sokan ismerik a nevüket imádom a filmzenéket :D Hans Zimmer, Michael Gihaccino Alexandre Desplat csak hogy párat említsek :D
2011. nov. 27. 17:34
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy abszolúte nem kapnak, csak azt, hogy nem akkorát amekkorát megérdemelnének.
2011. nov. 27. 17:38
 4/11 A kérdező kommentje:
2011. nov. 27. 17:41
 5/11 anonim ***** válasza:

szerintem akkor lesznek híresek amikor már meghaltak +20-100 év.

hidd el vegyük Beethovent. egy csomóan mikor élt azt se tudták ki az, vagy csak tudták hogy "valamilyen muzsikus" stb. persze híres volt és sikeres.

ugyanezt el tudjuk mondani mondjuk Alexandre Desplatról Hans Zimmerről is. sikeres, egy bizonyos körben híres de sokan még nem is hallottak róla.

aztán meghalnak, stb és azt ugye tudod hogy minden kor szereti a "vintage" dolgokat ezért fel lesznek kutatva a "régi nagyok" és így lesznek híresek.

amúgy John Williams és a fentiek szerintem is fenomenálisak!

2011. nov. 27. 18:46
 6/11 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=s5ETlShWQ_g

nekem ez a személyes kedvenc most :)

habár szerintem a lost gyűlölőknek nem tetszik :D

2011. nov. 27. 19:28
 7/11 A kérdező kommentje:
Ó, imádtam a Lostot :D Kellene valami alternatív befejezés is, amíg nem öregednek a szereplők.
2011. nov. 27. 19:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Mára megváltozott a zeni ízlés.

Az átlag ember pl nem ismerte Mozartot akkor amikor élt, ezt biztosra veheted.

2011. nov. 27. 22:08
 9/11 anonim ***** válasza:

"A mai komolyzeneszerzők, miért nem kapnak akkora elismerést, vagy miért nem tesznek szert olyan nagy hírnévre, mint pl. Mozart vagy Beethoven?"

Mozart és Beethoven korában az emberek 90%-a paraszt volt, és a parasztok nem ismerték a "komolyzenét", népi kultúrájuk volt. De a nemesek és polgárok, akiknek B. és M. zenéje készült, is legtöbbször inkább hallottak Beethovenről és Mozartról, mintsem ismerték. Ahogy ma is az emberek 90%-a csak a populáris zenét hallgatja, ami a rádióban hallható. Semmi sem változott, ez mindig így van.

Nem kell azt képzelni, hogy régen nagyon más lett volna az élet. Más díszletek között kb. ugyanaz zajlott sok szempontból (más szempontokból persze nem).

2011. nov. 28. 03:41
 10/11 anonim ***** válasza:
10%
azért nem, mert beethoven korában ő modernzenének számított. ma amikor már létezik pop, rock n roll, stb, ez már nem számít modernnek, hanem klasszikus zene. mozart idejében az nem volt klasszikus.
2011. nov. 29. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!