A mai komolyzeneszerzők, miért nem kapnak akkora elismerést, vagy miért nem tesznek szert olyan nagy hírnévre, mint pl. Mozart vagy Beethoven?
szerintem akkor lesznek híresek amikor már meghaltak +20-100 év.
hidd el vegyük Beethovent. egy csomóan mikor élt azt se tudták ki az, vagy csak tudták hogy "valamilyen muzsikus" stb. persze híres volt és sikeres.
ugyanezt el tudjuk mondani mondjuk Alexandre Desplatról Hans Zimmerről is. sikeres, egy bizonyos körben híres de sokan még nem is hallottak róla.
aztán meghalnak, stb és azt ugye tudod hogy minden kor szereti a "vintage" dolgokat ezért fel lesznek kutatva a "régi nagyok" és így lesznek híresek.
amúgy John Williams és a fentiek szerintem is fenomenálisak!
http://www.youtube.com/watch?v=s5ETlShWQ_g
nekem ez a személyes kedvenc most :)
habár szerintem a lost gyűlölőknek nem tetszik :D
Mára megváltozott a zeni ízlés.
Az átlag ember pl nem ismerte Mozartot akkor amikor élt, ezt biztosra veheted.
"A mai komolyzeneszerzők, miért nem kapnak akkora elismerést, vagy miért nem tesznek szert olyan nagy hírnévre, mint pl. Mozart vagy Beethoven?"
Mozart és Beethoven korában az emberek 90%-a paraszt volt, és a parasztok nem ismerték a "komolyzenét", népi kultúrájuk volt. De a nemesek és polgárok, akiknek B. és M. zenéje készült, is legtöbbször inkább hallottak Beethovenről és Mozartról, mintsem ismerték. Ahogy ma is az emberek 90%-a csak a populáris zenét hallgatja, ami a rádióban hallható. Semmi sem változott, ez mindig így van.
Nem kell azt képzelni, hogy régen nagyon más lett volna az élet. Más díszletek között kb. ugyanaz zajlott sok szempontból (más szempontokból persze nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!