Hogyan tudok jó minőségű rap zenét csinálni?
ha nincs tehetséged akkor sehogy.
"ha computer zseni vagy, ne monnd zenésznek/rappernek magad"
"a mikrofonra egy zsebkendőt"
Én hajlítottam brutál acéldrótból egy keretet, arra tettem két réteg harisnyát. A pzs nullázza a magasakat, teljesen amatőr lesz. Kicsike elektretmikrofon-kapszula (100Ft körül mozog, de érdemes sokat és sokfélét venni, mert jobb a nagyobb jel) volt a rettentő minőségű forrás, amit ezzel az ügyes fülemmel kieqztam kellemesre.
Mivel a rap szövegsávja akkor szól jól, ha "bele az arcodba" összhatást ér el, muszáj egy kellemesen működő kompresszorral erősebbé, majdnem torzzá, baró hangossá tenni. Ilyenkor a szokásos hangkártyabemenetek -70dBFS körüli alapzaja irgalmatlanul elkezd szuszogni, ahogy a halk részekkel erősen felhangosodik. Ez ellen a Voxengo ReduNoise tanítható zajszűrője egész jól megvédett. Persze sose lesz olyan, mint egy nagymembrános kondimiki egy EMU1212M mikrofon-bemenetén korrekció nélkül, de mégse a szokásos, csozkó amatőr hatást kelti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!