Mi a véleményed Jókai Mórról?
Szerintem egy igazi örök optimista, a romantika szellemének nagy rajongója, a realista szellemet szinte alig vette figyelembe, tisztelem hogy mennyire sokat alkotott, valamint egy igazi egyéniségnek tartom olyan téren hogy ö sok emberrel ellentétben képes volt írni a pozitív dolgokról is, nem csak a tocsogó fájdalomról, képes volt hinni a szépben is és igenis művészinek tartom munkásságát, nem értek egyet azokkal akik szerinte "Egy nagy művész csak akkor lehet nagy hogy ha fajdalomtól tocsogó művei vannak" Ö ezt szerette írni, ebben lelte örömét, ugyan miért baj hogy ö nem szeretett negatív dolgokról írni? Kell az ilyen író is! Legalább egy élénk folt a magyar írok "hűűű de depresszív műveim vannak" listáján, én kifejezetten örülök ennek, mert legalább színesíti így a palettát! (Hozzáteszem, a többi magyar írót is tisztelem)
Nektek mi a véleményetek róla?
Egyetértek.
Tehetséges ember volt, csodálatos munkákkal!
Nagyon tehetsége magyar írónak tartom, az egyik kedvencem, pontosan a könyveiben fellelhető humor miatt. Én ilyeneket szeretek elsősorban olvasni,ami kikapcsol a mindennapok problémái után.
Nagyon termékeny volt, és nem minden művét kedvelem, sőt, a Kőszívű Ember fiaival a világból ki lehetne kergetni, mert nem ragadott meg, amikor kötelezőként olvastam, és egy tortúra volt rajta átrágni magam, de hála a Jó Égnek, az ilyen könyveiből van kevesebb.
Személyes kedvenceim:
Az új földesúr
Egy magyar nábob+Kárpáthy Zoltán(ezeket csak egyben érdemes elolvasni)
Az Aranyember
A névtelen vár
Fekete gyémántok
Nagyon szeretem ezt az írót!
Sok sok könyvet olvastam töle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!