Mutatnál olyan képet (rajz, festmény), ami nem giccses, nem absztrakt, nem tanulmány és van mondanivalója?
A pipás képről eszembe jutva.
Nekem sokat mond, mert úgy tanítottak, hogy a másik oldalán bontsam fel:-)
Egyetértek a banánossal. Mármint én is a másik oldalán bontom. Nem ahol a szára van, hanem ahol a magja.
Az első képhez még hozzászólva. Tényleg nagyon profi, de ez nem művészet, mert nem az a célja, hogy kifejezzen valami belső mondanivalót, hanem, hogy elkápráztassa a közönséget. És giccs, de nem rosszindulatból mondtam.
Kedves kérdező hogyan lehet ekkora ostobaságot leírni, hogy mindenkinek más a giccs. Halvány fogalmad nincs a művészet és a giccs fogalmáról, utána kéne nézned. A hozzászólásaid többi részét már nem is említem.
Jegyezd meg, az, hogy kinek mi tetszik valóban "izlések és pofonok" jellegű dolog. De az, hogy mi érték és mi giccs, ettől teljesen független. Nem tudom, ez számodra érthető e.
Én sehol sem írtam olyat, hogy mindenkinek más a giccs, előbb el kéne olvasni, utána válaszolni. Én tudom, mi a giccs, elég sok mindent elolvastam róla, mielőtt föltettem a kérdést. És az első kép, lehet, hogy a válaszolónak csodaszép, de attól még giccs. És a giccs nem egy sértő kifejezés. Te meg ahelyett, hogy itt kioktatsz, inkább linkelj képet, ami megfelel a kritériumoknak!
A művészetről meg csak valami fogalmam, még ha nem is tudom megfogalmazni, mert évek óta tanulom.
utolsó, nem igazán érted, hogy mi a giccs fogalma.
és ezt is te írtad?
", de pl. Picasso "műveit" nem... olyat bárki tud készíteni véleményem szerint"
el vagy tévedve, ha valóban így gondolod...
Én Kopek Rita képeit rendkívül szeretem. Ha már kortárs-t kérdeztél. [link]
Valaki írogatja itt, hogy a giccs mindenkinek más, hát egy fityiszt. Az ízlésficamos, hatásvadász förmedvények minden jóérzésű emberből a hányingert hozza ki :). Ha tisztán szeretnénk látni, akkor javasolt egy ideig ilyesmi környezetben mozogni, mint a gödöllői kastély, bútorkiállítások (pl biedermeier kiállítások voltak nemrég), Nemzeti Galéria, stb. Majd utána egyből rájövünk milyen gyomorforgató tud lenni a GICCS (pl: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!