Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit gondoltok a Pál utcai...

Mit gondoltok a Pál utcai fiuk cimu muröl?

Figyelt kérdés
2011. okt. 12. 20:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

21:17 Én nem "kötelezően" estem hasra ettől a regénytől, elolvastam, és valóban tetszett. És a mai napig olvasok szépirodalmat is.

Van egy magyar szakot végzett ismerősöm, el tudom róla képzelni, hogy utálja ezt a regényt, remélem nem Te vagy az:)

(21:02 vagyok)

2011. okt. 12. 21:30
 12/21 anonim ***** válasza:
51%

21:09

Ha gondolod, írj nekem privátot és akkor lehet meg tudjuk vitatni az "illiterate és unaducated" embereket, akik attól tahók, hogy nem értenek veled egyet. Akkor senkit nem zavarna itt, hogy az egész beszélgetés angolul menne. :)

2011. okt. 12. 21:32
 13/21 anonim ***** válasza:
53%

21:30: ki az? Egy antiszociális geek, aki szabad idejében netes fórumokon trollkodik?

Amúgy meg, lám, én is lúzer vagyok, sikerült két 0 %-os hozzászólást is létrehoznom. Pedig a másodikban mindenképpen igazam van, úgy látszik, sokaknak fáj. :)

2011. okt. 12. 22:11
 14/21 anonim ***** válasza:
71%
A helyesen írni nem tudó, angol tudásával felvágó t*skó meg 100 %-os. Remek.
2011. okt. 12. 22:12
 15/21 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem a Fábri Zoltán féle film a kevés olyan eset egyike, amikor egy filmadaptáció meghaladja a könyv nagyszerűségét (és nem azért, mert a könyv nem jó).

A könyvet egy picit néhol belemagyarázósnak érzem. De lehet csak azért, hogy a gyerekek számára is érthetőbb legyen.

Az itt kialakult vita meg elég furcsa... minkét véleményben látok igazságot: a "légy jó mindhalálig" (mint mondás, nem mint a könyv címe) egy betartásra érdemes erkölcsi erény, ugyanakkor a "mondj igazat és betörik a fejed" sem mellékes tény.

Szerintem a Pál utcai fiúk egyik mellett sem foglal állást, ez mindenki számára szabadon eldönthető kérdés.

2011. okt. 13. 00:22
 16/21 anonim ***** válasza:
63%

Nem különösebben jó könyv. Gyerekkorban persze elmegy, amikor én elsős koromban először olvastam azért, mert kíváncsi voltam, mit olvasnak a "nagyok", akkor roppantul élveztem, de felnőtt szemmel nem jó. Egyébként az a véleményem, hogy ne olvastassunk a gyerekekkel rossz könyveket azon az alapon, hogy "gyereknek az is jó", mert nincs ilyen, hogy "gyereknek az is jó". A gyerekek általában hamar megérzik, ha át akarják verni őket, még akkor is, ha csak sokkal később tudják meg, pontosan miben állt a manipuláció.

A PÚF-nak az a baja, hogy szentimentális, giccses stb. Éppenséggel nem baja az, hogy valaki meghal benne, meg hogy a "lúzerről" szól stb. Ezek nem annyira lényeges problémái a könyvnek. A stílusa rossz, meg hogy az egész olyan sarkított, fekete-fehér. Ha felnőttként újraolvasnám, nem tetszene, leszámítva, hogy komikusnak tartanám a könyvet, mert folyton arra emlékeztetne, hogy mi felnőttek mennyire hasonlóan működünk a könyv gyerek szereplőihez.

"az a primitív és műveletlen személy ... történetesen magyar szakot végzett. Tudom, hogy ezektől a regényektől kötelező hasraesni"

Meg a diplomáktól is kötelező hasraesni.

"elég jelentős része a népességnek az általános iskola után már semmilyen szépirodalmat nem olvas. "

Aki csak a kötelezőket olvasta, azt nem lehet rászoktatni az olvasásra a herripotterrel meg koélju mesterrel sem. Aki amúgy is olvas, az ha nem tetszik neki egy kötelező, akkor azt ignorálja, oszt jónapot. Én pl. a légy jó-t sohasem olvastam végig, nem tetszett, bár nem hiszem, hogy rossz, csak nem az én stílusom. Ettől nem lettem könyvfóbiás.

2011. okt. 13. 03:13
 17/21 anonim ***** válasza:
38%

A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:17

Sajnos, Magyarország gyermekeinek irodalmi es nyelvi műveltsége, sőt, úgy általában a műveltsége az olyan magyartanárok miatt olyan, amilyen, mint te :(

2011. okt. 13. 05:44
 18/21 anonim ***** válasza:
40%
Már írtam ide, hogy érdemes elolvasni. Igazából pont az a baj ezekkel a könyvekkel hogy akkor kötelező olvasni, amikor a gyereket ez pont nem érdekli. Vagyis régen így volt. Voltak vagy vannak talán kezdeményezések ezügyben, hogy kicsit szabadabb legyen az általánosban a választás. Jó lenne, ugyanis a baj nem a könyvel van, hanem azzal, hogy a gyerekek megutálják az olvasást azálltal hogy olyat erőltetnek rájuk alit nem akarnak. Pedig olvasni jó, aki szeret annak kár részletezni, aki nem az próbálja ki film helyett. Sokan ezt a könyvet is a kötelezősége miatt nem olvassák, meg mert a haver olvasta és azt mondta xar. Pedig lehet neki sokat tudna adni, akár felnőttként is.
2011. okt. 13. 05:58
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

"Igazából pont az a baj ezekkel a könyvekkel hogy akkor kötelező olvasni, amikor a gyereket ez pont nem érdekli."

Ez mindenkinek a magánügye. A felnőttek 3/4-e nem olvas, tehát azt is lehet mondani, hogy az embereket soha sem fogja érdekelni semmi.

Az iskola azonban nem demokratikus intézmény, nem is lehet az.

2011. okt. 13. 13:30
 20/21 anonim ***** válasza:
40%
05:44: szerencsére nem vagyok magyartanár.
2011. okt. 13. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!