Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Érdemes klasszikus/akusztikus...

Érdemes klasszikus/akusztikus gitáron gyakorolni gyors futamokat, vagy ez lehetetlen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon szeretnék megtanulni gitározni, már van zenei alapom (10 éves), és most gőzt kapott az agyam és nem hagy nyugodni a dolog. Ma végre kipróbálhattam egy gitárt, hát elég szörnyű volt a hegedű/csellóhoz képest, de leginkább a pengetéssel volt gondom, csak ki akartam próbálni egy gyors oda-vissza (le/fel) pengetést és rendesen elakadt a húrban mindig, de nem tudom, hogy ez normális -e, mert nyilván elektromoson lehet ilyeneket játszani, de klasszikus/akusztikus gitáron még nem láttam.

Elnézést a "hülye" kérdésért, de..... :)))

köszi! :D

2011. okt. 5. 22:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Metronóm a megoldás (akár egy online verzió, rengeteg van a neten). Válassz ki egy futamot, kezdd el olyan sebességgel (azaz olyan BPM értékkel), aminél tisztán, hiba nélkül el tudod játszani. Ha már megy, emelj a sebességen nagyon kicsit, amit éppen csak megérzel-meghallasz. Szép lassan, fokozatosan, akár napok alatt, mert az ujjak, kezek izmainak meg kell adni az időt az alkalmazkodáshoz. Érdemes néha kihagyni 1-1 napot, hogy érjen a dolog. Türelem!!!

http://www.youtube.com/watch?v=3zNF-4WDLZA

2013. febr. 25. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!