Érdemes klasszikus/akusztikus gitáron gyakorolni gyors futamokat, vagy ez lehetetlen?
Sziasztok!
Nagyon szeretnék megtanulni gitározni, már van zenei alapom (10 éves), és most gőzt kapott az agyam és nem hagy nyugodni a dolog. Ma végre kipróbálhattam egy gitárt, hát elég szörnyű volt a hegedű/csellóhoz képest, de leginkább a pengetéssel volt gondom, csak ki akartam próbálni egy gyors oda-vissza (le/fel) pengetést és rendesen elakadt a húrban mindig, de nem tudom, hogy ez normális -e, mert nyilván elektromoson lehet ilyeneket játszani, de klasszikus/akusztikus gitáron még nem láttam.
Elnézést a "hülye" kérdésért, de..... :)))
köszi! :D
Metronóm a megoldás (akár egy online verzió, rengeteg van a neten). Válassz ki egy futamot, kezdd el olyan sebességgel (azaz olyan BPM értékkel), aminél tisztán, hiba nélkül el tudod játszani. Ha már megy, emelj a sebességen nagyon kicsit, amit éppen csak megérzel-meghallasz. Szép lassan, fokozatosan, akár napok alatt, mert az ujjak, kezek izmainak meg kell adni az időt az alkalmazkodáshoz. Érdemes néha kihagyni 1-1 napot, hogy érjen a dolog. Türelem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!