Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A művészek véleményetek...

A művészek véleményetek szerint valóban különc, bonyolult lelkű emberek?

Figyelt kérdés
2011. szept. 28. 22:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
64%

Hááát, mondjuk én nem vagyok művész, de majd az akarok lenni. Egyenlőre grafikusnak tanulok. Másképp élek, más társaságban, a környezetem akik hasonlítanak rám(durván,nagyon durván kifejezve) ők is ilyesmik. Utálom azokat a hétköznapi embereket akik nem olyanok mint "mi". Közülünk sok a depis, életvidám, lelkes, alkoholista, piás. Mindegyikünknek jó a humora, őszinte. A hétköznapi emberekkel nem jövök ki így,utálom őket, ahogyan élnek, amire kényszerülnek amit eltűrnek és azt is hogy a legtöbbjük tudatlan és nem érzi érdekének, hogy fenntartsa vagy kicsit is másképp gondolkodjon a kultúráról,művészetekről. Kurt Cobain is ilyen volt, hasonlóan érzek mint ő a 30-as éveibe.

De a kérdésre válaszolva: nem, szerintem nem annyira, csak nagyobb az önszorgalom, az álom, vagy inkább jobbak,tudatosabbak az ambíciók. Az átlagemberrel van a 'baj'...

2011. szept. 30. 15:05
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok

elfelejtettem írni,hogy ezzel nem akarok senkit se megbántani,ez csak egy vélemény, válaszoltam, ne pontozzatok le emiatt. Az "átlagemberek" fontosak, de nem barátkozok velük,mert irritálnak. Ennyi.

2011. szept. 30. 15:06
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
én is művésznek tanulok és én próbálok normális lenni, de néha teljesen hülyének néz mindenki mert annyira máshogy gondolkodik egy hátköznapi ember. szerintem ha valaki tényleg komolyan csinálja akkor képtelenség ép ésszel bírni és ezt nem értheti az aki nem művész. engem a környezetem eléggé visszahúz ezért nem csinálok annyi őrültséget és az iskola miatt pedig kevesebb időm van az alkotásra és ez is segít ha naphosszat ezt csinálnám és művészekkel lennék biztosan megbolondultam volna...
2011. okt. 1. 09:34
 14/24 A kérdező kommentje:
igazából én magam is művészi gondolkodású vagyok, én írok és költök. én áltlaában nemszeretem a középszerűséget, irritálnak a klisék, de kedves vagyok a hétköznapi emberekkel, valahogy inkább ők nem viselnek el engem. tök más dolgokat látok a világban, és észrevettem magamon, hogy ah hallunk egy hírt, vagy érdekes történetet, mindenkinek megragad belőle vmi (ugyanaz) én pedig tök másra gondolok, valami teljesen más szempontból közelítem meg. amúgy meg a művészetben is azt keresem, ami valamit más aspektusból világít meg, de azt is utálom, amikor vki művészkedik vmivel, ami már csak flegmaság
2011. okt. 1. 18:49
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Maga a "művész" szó is elég sok mindent takar, de ebbe most nem mennék bele. Ismerek sok elismert művészt, és van, akiről első látásra egészen biztosan nem mondanád meg, hogy az, csupán egy "átlagembernek" néznéd, viszont amint elkezd valamit beszélni - legyen az akár egy egészen apró dolog, mondjuk az időjárás, vagy akármi- egyből arra gondolsz, hogy mennyire más.

Rám is nagyon sokszor mondták, hogy furcsa vagyok, vagy hogy "nem vagyok épp átlag" és "lerí rólam, hogy nem szeretem az átlagosságot", de mégsem vagyok művész.

Írok, zenélek, képzőművészetet tanulok, de ez nem azt jelenti, hogy művész, vagy akár -de utálom ezt a szót- "művészlélek" lennék. Egyszerűen más, és nem jobb, mint az annyira alábecsült "átlagember".

A kérésre visszatérve: kinek ne lenne bonyolult a belső világa? A világ legunalmasabb emberének is van belső kis világa (fantáziája, kreativitása, belső szemlélete, és tudatalatti képességei), amiben ő maga él, és amiről izgalmas és élvezhető könyvet lehetne írni, vagy filmet lehetne forgatni. De(!) akkor mindenki művész?

Bizony nem. Az lehet csak az, aki ebből a kis világból úgy tud kitörni, hogy kiadja magából a művészet útján, és -itt a lényeg- valamit ad, közvetít, bevon, gondolkodásra késztet.

2011. okt. 1. 19:41
 16/24 anonim ***** válasza:

09:34 vagyok

Kérdező azt szeretném tőled kérdezni,hogy a művészekkel akit ismersz jól megértitek egymást, mert én nem ismerek velem egykorúakat és ezért "alkalmazkodom" a hétköznapi emberekhez.?

2011. okt. 1. 21:21
 17/24 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Honnan gondolod, hogy ismered igazi művészeket? De ami azt illeti elég sok ilyen embert ismerek, nem mindet személyeset. Többnyire jól kijövünk, de van olyan, aki iszonyúan beképzelt, és ezért nem, vagy nem beszélünk annyit (pedig rokon).
2011. okt. 1. 21:38
 18/24 A kérdező kommentje:
*ismerek, nem ismered
2011. okt. 1. 21:39
 19/24 anonim ***** válasza:
Abból gondoltam, hogy eléggé rossz véleménnyel voltál a hétköznapi emberekről. Ha nem ismernél művészeket akkor biztosan a hétköznapi emberekkel barátkoznál és nem lenne ennyire más véleményed.
2011. okt. 2. 10:03
 20/24 anonim ***** válasza:
Debreceni alkotó vagyok, ha van kedvetek, szívesen leveleznék közeli művész beállítottságú nőkkel: 42 /162 ffi vagyok, egyedül élő...még...elvált. Bővebben priviben.
2011. okt. 3. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!