Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért olyan nehéz színes...

Miért olyan nehéz színes cerkával festeni? (képpel)

Figyelt kérdés
Ez a első színes rajzom [link] és tök nehéz színessel festeni.Azt gondoltam h ugyanolyan könnyű mint grafittal.De hát nem.Azzal sokkal szebbre,élethűbbre sikerül.Nem mintha annyira tudnék grafittal,csak most tanulgatok [link] de sokkal szebb mint színessel.
2011. aug. 26. 15:08
 1/9 anonim ***** válasza:

szerintem mindkettő gyönyörű.bárcsak így tudnék rajzolni:)

hány éves vagy?

2011. aug. 26. 15:15
 2/9 A kérdező kommentje:
hát köszi,szerintem meg olyan átlagosak,a színes meg átlagon jóval aluli.16 vagyok :)
2011. aug. 26. 15:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Talán azért, mert maszatolni próbálsz. Felejtsd el a maszatot! A ceruzával vonalakat lehet húzni, és nagyon szép tónusértékeket lehet elérni általa.

Amúgy az a színes kép pitt krétával készült? Az nem színesceruza. :)

Tessék: színes ceruza [link]

2011. aug. 26. 15:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem gyorsan akarsz készen lenni. Aprólékosabban kell, és nem maszatolva, hanem rétegesen tónusozva. A keze pl. a színesen sokkal jobb szerintem, mint a másikon pl. a hasa, az ott olyan, mintha el is felejtkeztél volna róla. :D

Kicsit kevés a mélység a színekben, ettől kicsit lapos néhol, de szerintem sokkal jobb. A szeme mondjuk nem tetszik, próbálj egy kis csillogást, életet vinni bele. Meg a hajba is több fény kellene, így olyan matt és sprőd, szegény kicsit halott lesz. Csak gyakorolni kell kicsit, szerintem nagyon jó kép. :D

Ja és festeni ecsettel meg festékkel szokás, a ceruzával meg színezünk, tónusozunk inkább. :D

2011. aug. 26. 15:33
 5/9 A kérdező kommentje:
nem,egyszerű cerka,legalábbis az van a dobozára írva.Am kicsit vastagabb a és a hegye jó pulya,kicsit olyan mintha zsírkréta lenne,de ugyanúgy néz ki mint egy ceruza :)
2011. aug. 26. 15:34
 6/9 A kérdező kommentje:
igen,gyorsan akarok tanulni,portrét szinte egyik napról a másikra tanultam.Pár héttel ezelőtt kb a pálcika embernél tartottam,és szerintem ez ahhoz képest picit jobb.Mondjuk lehet az a baj h egy képen nem tudok mindenre odafigyelni.Régebben csináltam olyan rajzokat h csak egy részlettel törődtem.Pl csak az orrot,szájat akartam nagyon szépre.Állítólag az segít.Itt egy rajz amin a hajra próbáltam jobban odafigyelni [link] az arca azért lett olyan pocsék :D Am fura h neked a színesnek tetszik a keze,vagy ötször kiradíroztam,mert sehogy nem sikerült,aztán mondom,mindegy már annak.A másik képet meg erről rajzoltam [link] nem láttam sok árnyékot a hasán,ígyhát énsem rajzoltam xd
2011. aug. 26. 15:45
 7/9 anonim ***** válasza:

De miért rajzolsz az ajaknak körvonalat? Hiszen az a valóságban sincs. A szem is halott. Amikor szemet rajzolsz, gondolj arra, hogy a szem az egy gömb, a szemhéj pedig egy bőrréteg, aminek van vastagsága.

Legjobb, ha nem retusált képeket másolsz, hanem olyanokat, ahol látszódnak a ráncok.

2011. aug. 26. 16:15
 8/9 anonim ***** válasza:
69%

Ha gyorsan tanulsz rajzolni szép munka. :)))

Azzal van igazából a baj,hogy bár formailag jó,nem viszel bele részleteket. Így részletek hiányában sematikus lesz az egész amit készítesz. Próbálod kiszínezni, de nem tudod, mert nincsenek rajta részletek, és még a technikát se tudod használni. Ráadásul maszatolsz is. De ennyit a negatívumokról- nem akartalak megsérteni,ha megsértettelek, vagy bunkó vagyok ne haragudj, de a negatívumokon is túl kell lépni.

És most annyi hogy mit tégy: Rajzolj többet. Jó,ez közhely, meg így is sokat rajzolhatsz, de csak úgy tudsz fejlődni. Először csak 1-2 technikát használ. Ajánlom Gene franks ceruzarajz lépésről lépésre könyvét. Különböző tónusozási technikákat találsz benne. Hidd el, letöltöd, vagy megveszed és tanulmányozol néhány dolgot akkor rá se fogsz magadra ismerni.

Kezdj egyébként csendéletekkel. Először egy alma, egy kocka, sámli, majd üvegeket,poharak. Ezt addig rajzold míg ki nem jön a kisujjadból. Aztán jöhetnek bonyolultabb dolgok is. Csak ne képről másolj mert kezdetben nem ragad meg semmi. Vannak ilyen előkészítők 8.-osoknak művészeti iskolákba. Alkalmanként 1000 ft lehet, és 4-5 órát foglalkozik velük a tanár. Ide nagyobbak is járna-én is jártam jó pár évig anno'- volt hogy 20 évesek is benéztek :) Ráadásul jó buli is.

HA nézelődsz DA-n akkor sok mindent tanulhatsz, itt egy favorit galériám festményekről, ezek példáját kövesd: [link]

[link]

Remélem segítettem, és azt is remélem fejlődsz majd,mert tehetségesnek látszol. Ha segítettem valamiben, vagy valaki más a kérdezőn kívül olvassa ezt nyomjon egy zöld kezet. :D köszi

2011. aug. 27. 20:00
 9/9 A kérdező kommentje:
hát igen,rajzolok mostanság elég sokat,de nőkön kívül semmit.Egyszer megpróbáltam egy csendéletet,ocsmány lett.Nem mintha akarnék másat tudni,más nem is érdekel.Csak nőket rajzolok,nagyon ritkán pasikat(nem vagyok leszbi).De azért köszi a segítséget :)
2011. aug. 28. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!