Miért olyan nehéz színes cerkával festeni? (képpel)
szerintem mindkettő gyönyörű.bárcsak így tudnék rajzolni:)
hány éves vagy?
Talán azért, mert maszatolni próbálsz. Felejtsd el a maszatot! A ceruzával vonalakat lehet húzni, és nagyon szép tónusértékeket lehet elérni általa.
Amúgy az a színes kép pitt krétával készült? Az nem színesceruza. :)
Tessék: színes ceruza [link]
Szerintem gyorsan akarsz készen lenni. Aprólékosabban kell, és nem maszatolva, hanem rétegesen tónusozva. A keze pl. a színesen sokkal jobb szerintem, mint a másikon pl. a hasa, az ott olyan, mintha el is felejtkeztél volna róla. :D
Kicsit kevés a mélység a színekben, ettől kicsit lapos néhol, de szerintem sokkal jobb. A szeme mondjuk nem tetszik, próbálj egy kis csillogást, életet vinni bele. Meg a hajba is több fény kellene, így olyan matt és sprőd, szegény kicsit halott lesz. Csak gyakorolni kell kicsit, szerintem nagyon jó kép. :D
Ja és festeni ecsettel meg festékkel szokás, a ceruzával meg színezünk, tónusozunk inkább. :D
De miért rajzolsz az ajaknak körvonalat? Hiszen az a valóságban sincs. A szem is halott. Amikor szemet rajzolsz, gondolj arra, hogy a szem az egy gömb, a szemhéj pedig egy bőrréteg, aminek van vastagsága.
Legjobb, ha nem retusált képeket másolsz, hanem olyanokat, ahol látszódnak a ráncok.
Ha gyorsan tanulsz rajzolni szép munka. :)))
Azzal van igazából a baj,hogy bár formailag jó,nem viszel bele részleteket. Így részletek hiányában sematikus lesz az egész amit készítesz. Próbálod kiszínezni, de nem tudod, mert nincsenek rajta részletek, és még a technikát se tudod használni. Ráadásul maszatolsz is. De ennyit a negatívumokról- nem akartalak megsérteni,ha megsértettelek, vagy bunkó vagyok ne haragudj, de a negatívumokon is túl kell lépni.
És most annyi hogy mit tégy: Rajzolj többet. Jó,ez közhely, meg így is sokat rajzolhatsz, de csak úgy tudsz fejlődni. Először csak 1-2 technikát használ. Ajánlom Gene franks ceruzarajz lépésről lépésre könyvét. Különböző tónusozási technikákat találsz benne. Hidd el, letöltöd, vagy megveszed és tanulmányozol néhány dolgot akkor rá se fogsz magadra ismerni.
Kezdj egyébként csendéletekkel. Először egy alma, egy kocka, sámli, majd üvegeket,poharak. Ezt addig rajzold míg ki nem jön a kisujjadból. Aztán jöhetnek bonyolultabb dolgok is. Csak ne képről másolj mert kezdetben nem ragad meg semmi. Vannak ilyen előkészítők 8.-osoknak művészeti iskolákba. Alkalmanként 1000 ft lehet, és 4-5 órát foglalkozik velük a tanár. Ide nagyobbak is járna-én is jártam jó pár évig anno'- volt hogy 20 évesek is benéztek :) Ráadásul jó buli is.
HA nézelődsz DA-n akkor sok mindent tanulhatsz, itt egy favorit galériám festményekről, ezek példáját kövesd: [link]
Remélem segítettem, és azt is remélem fejlődsz majd,mert tehetségesnek látszol. Ha segítettem valamiben, vagy valaki más a kérdezőn kívül olvassa ezt nyomjon egy zöld kezet. :D köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!