Dísztárgy készítés. Van ilyen?
Szeretnék dísztárgyakat készíteni, de sehol nem találok hozzá anyagot.
Olyan anyag nincs ami eredetileg folyékony és formában megszilárdul? Nem muszály hogy átlátszó legyen. Így ezt mintára faragni is lehetne vagy nem?
De létezik ilyen? (megjegyzem tudom hogy a jég ilyen, csak nem szokás a dísztárgyakat a mélyhűtőben tárolni:D)
Utána kerestem, de nem találtam semmit. Volt egy vízüveg nevű anyag arra meg azt írták hogy csak nagyon vékony réteg szilárdul meg belőle így az nemjó.
Ötletek? Vagy van olyan anyag ami már alapból szilárd és könnyű faragni?
(megjegyzés: viasz nem épp szerencsés)
Olyan anyag nincs ami eredetileg folyékony és formában megszilárdul?
De van iylen...
Egy és többkomponensű műgyanták.
Nem tudom hová valósi vagy, de tüzépeken, festékboltokban nézz körül, de Bp-n van több műgyanta kereskedés is.
Azonkívül iylen még a sima szaniter szilikon is, ami olajos kézzel bárhogy formázható, de szilikonsprével kifújt formába vagy teflonos formába is beletömhető.
Mindkét anyagból vannak szinesek is, és többféle szilárdságú.
Szilikonnak, és a műgyantának is több napos száradási idő kell..
Vagy ha fémből akarsz csinálni valamit akkor nézz körül itt
www.auren.hu
de elég drágák az eszközök a dologhoz, amúgy ez egy ötvösbolt.
Hát, vidéken lakok, konkrétabban : Vas megye
Ez a műgyanta akkor folyékony és egy idő után megszilárdul?
Átláccó vagy nem?
Amúgy megszilárdulás után úgy néz ki mint pl a borostyánkő? Vagyis átláccó vmennyire?
Hol lehet beszerezni? Mert tüzép nincs a közelbe. Festékbolt? Ott árulnak ilyet?
Biztos én vagyok buta, nem teljesen világos, hogy pontosan mit szeretnél, de leírom nekem mik jutottak eszembe:
-Gipsz, Agyag, kerámiapor - gondolom neked is eszedbe jutott, kikevered vízzel, formába öntöd, megszilárdul.
De nyilván nem ilyenre gondoltál.
-Viasz, csoki, szappan. Ezek használati tárgyakhoz nem túl jók, de formába önthetőek.
-Műgyanta. Ez talán leginkább olyan ami neked kell, de nagyon nézz utána, száradás közben nagyon felmelegszenek, így nagyon nem mindegy mibe öntöd, rettentő büdösek, mérgezőek, stb... szóval ha emellett döntesz gondold át milyen kell, stb.
-Szilikon, latex: Szintén folyékony és megszilárdul, de nem lesz kemény, hanem gumi szerű... Igaziból ez magához az öntőforma elkészítéséhez jó.
-Hőre szilárduló gyurma. - Nem folyékony, de egy szilárd öntőformába ele lehet nyomkodni és tudtommal (gondolom baromi drágán) kapni belőle átlátszót is... de ebbe korántsem vagyok biztos.
-3D-s festékek. Ezekből formákat önteni nem lehet, de ha valami vékonyabb felületre karsz "3D-s" formát (pl. gyöngyöket, ilyen borostyánkő szerű medált vagy ilyesmit), akkor jó lehet. Átlátszó és nem átlátszó is van belőle.
-Sógyurma nem önthető, de formázható és utána faragni is lehet.
Hát most így hirtelen ennyi, de lehet, hogy neked egyik sem jó :/ remélem azért segítettem.
Értem szóval a műgyanta mérgező :\
Köszi az infókat !:) Hőre szilárduló gyurmát még sose láttam. olyat hol kapni? Remélem van átláccó is. Színezni (festékkel pl) lehet?
Amúgy a 3D festékek azok olyanok h csak vékony felületre jók és olyan mintha átláccó lenne vagy készíthető belőle tárgy is?
Amúgy a 3D festékek azok olyanok h csak vékony felületre jók és olyan mintha átláccó lenne vagy készíthető belőle tárgy is?
Igen-igen... Ilyen brossokat pl lehet vele csinálni, de rendes kiönthető tárgyakat sajna nem. :(
Utánanéztem a süthető gyertyának és rossz hír, hogy nincs átlátszó, jó hír, hogy azért nem emlékeztem teljesen rosszul, csak félig. Elméletileg áttetsző van, ami nem tudom hogy néz ki, de ha jól sejtem ilyesmi lehet:
[link] ez ha jól értelmeztem süthető gyurmából van, gondolom több áttetsző szín összekeverve.
itt találsz párat és rendelni is tudsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!