Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Íj készítés, de hogyan?

Íj készítés, de hogyan?

Figyelt kérdés
Szeretnék csinálni egy egyszerű nyilat házilag, amivel esetleg elüthetem az időt nyáron, viszont az interneten elég komplikált és hosszas időt igénylő nyilak készítését találtam csak. Aki esetleg saját szavaival leírná a szükséges eszközöket, és azt hogy lépésről lépésre hogyan is csináljam azt megköszönném.
2011. júl. 5. 20:30
 1/10 anonim ***** válasza:
1 bot és egy madzag... szerintem egyértelmű hogyan tovább... :)
2011. júl. 5. 20:50
 2/10 A kérdező kommentje:

1. Milyen bot?

2. milyen madzag?

Ha megfognék egy fenyő ágat meg egy hagymakötöző madzagot abból nem hiszem hogy valaha is lehetne nyíl..

2011. júl. 5. 20:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Tiszafa szerintem elég hajlékony hozzá. és ha csak szórakozásból akarsz, akkor nyílként elég egy nádszál.
2011. júl. 5. 21:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Nagyon rugalmas fára lesz szükséged. Az íj ereje nem a húrtól függ, hanem a fa rugalmasságától.
2011. júl. 5. 21:40
 5/10 A kérdező kommentje:
Nádhoz mit szólsz?
2011. júl. 5. 21:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Először tisztázzuk! Nyilat nem nehéz készíteni. Csak kell egy egyenes vessző. A úgy mondod: "nyílvessző", rögtön tudni fogod, hogy azt lőjük ki az ÍJ-ból.

Nade: Vesszőnek jó szinte bármilyen fa.

Íjnál már macerásabb a dolog. Azt hiszem, a korona-akác egy jó faanyag ehhez. Egy ismerősöm mondta, aki gyerekkorában sokat csinált.

Többféle módon is lehet készíteni. Először azt kell eldönteni, hogy endes, henger alakú "bot"-ból szeretnéd-e, vagy kicsit komolyabb, léc alapú íjat szeretnél. aztán jöhet a többi.

Idegnek pedig majdnem minden jó, ami erős.

2011. júl. 5. 21:56
 7/10 anonim ***** válasza:
A nádat felejtsd el. Nem tudom megmondani milyen fa kell, de nád biztos nem jó.
2011. júl. 5. 22:27
 8/10 A kérdező kommentje:
:\ akkor esetleg veszek ha találok olcsón.
2011. júl. 5. 22:29
 9/10 anonim ***** válasza:
A nád pedig tökéletes íjvessző.
2011. júl. 6. 09:31
 10/10 ijasz14 válasza:

Én úgy hallottam, hogy a mogyorófa ága vagy a csipkebogyófa ága a legjobb, nyílvesszőnek pedig egyenes nád a legjobb.

Amúgy itt egy videó linkje: http://www.youtube.com/watch?v=wfVF75BB4xs . Nagyon jó.

2014. aug. 22. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!