Milyen stílusú, tartalmú festményt vásárolnál szívesen? .
Például:tájkép, rendelésre készített saját portré, bármilyen portrét illetve emberalakot ábrázoló kép, nonfiguratív kép, fantasy stílusú kép, állatos kép,cselekményt ábrázoló kép, csendélet legyen-e inkább?Esetleg szürrealista stílusú vagy absztrakt?
Írhattok egyéb jellemzőt is, ami nincs a felsorolásban.Tehát, milyen lenne a nektek tetsző kép?
Szintén fantasy típusú tájkép. Az sem baj, ha épületek vagy romok, alakok vannak rajta.
Esetleg olyan típusú valamennyire stilizált képek, mint Mary GrandPré pasztellfestményei. [link]
régi hajós festmények, fantasy is szóba jöhet :D
A csendélet meg nagyon távol áll tőlem (pl. gyümölcsöstál), ezeket a képeket sosem értettem.
Nekem is volt hasonló kérdésem, hátha segít:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__muveszete..
Köszönöm az eddigi válaszokat, sokat segítettetek.A link is nagyon hasznos!
Jöhetnek még válaszok!Mindenkinek zöldet adok!
@mab:
Ha a giccsre gondolsz, akkor értelek. Viszont pl. Szinyei Merse Pál Majálisa eredetiben szerintem összehasonlíthatatlanul értékesebb az azonos tartalmú fényképnél, ugyanis az kb. annyit sem ér mint egy jó hamisítvány.
Számomra a korlátlan példányszámban előállítható fényképnél szinte bármelyik festmény nagyobb értéket képvisel, talán épp a modern szürrealista, absztrakt, nonfiguratív képeket leszámítva, tisztelet a nem túl sok kivételnek.
Tudnál mutatni néhány példát hogy mik tetszenek? Kíváncsi lennék rá hogy milyen jellegű képekre gondoltál.
Nos: Joan Miró, Pablo Picasso, René Magritte, Marc Chagall, Felix Nussbaum, M.C. Esher, Molnár C. Pál, Bortnyik Sándor, Konecsni György, Scheiber Hugó, Fortunato Deppero műveire a teljesség igénye nélkül.
De igen szeretem a naiv művészetet itt a kedvencem Ljubomir Milinkov
Kedvelem a reneszánsz előtti művészetet, az internacionális gótikát. Kedvenc képem Francke: Vir dolorum.
A perzsa, a mogul miniatúrák is bejönnek és természetesen a kínai japán festészet, metszett művészet is.
A reneszánsz, a barokk, a klasszicizmus, a romantika, a reailizmus és az impresszionizmus viszont kihoz a sodromból.
Zenében nincs így, ott a barokk és a bécsi klasszika mindent visz.
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!