Salvador Dalí őrült volt, vagy zseni?
Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok hogy ti mit gondoltok róla :)2011. júl. 9. 14:52
11/14 anonim válasza:
A kispolgárnak minden müvész vagy örült, vagy zseni. Te pedig ne legyél kispolgár és ne kérdezz ilyet. Van müvész, és van aki csak az szeretne lenni...
12/14 anonim válasza:
Az "őrült" az elmebeteget jelenti. Az az elmebeteg, akinek a viselkedése, személyisége, reagálási módjai ön- és/vagy közveszélyesek, rosszak.
Elmebeteg az, aki nem egyszerűen más, mint a többiek, hanem emiatt elszegényedik, elmagányosodik, szenved, öngyilkos lesz vagy bűnöző lesz stb.
Dalí sikeres ember volt, meggazdagodott, csodálói és barátai voltak, tehát nem volt őrült. A "zseniális marketingszakember", amit az egyik válaszoló mondott, a legjobb leírás rá.
Vannak zseniális őrültek, meg vannak zsenik, akik egyáltalán nem őrültek, és vannak őrültek, akik egyáltalán nem zsenik. A kettő teljesen független egymástól, és ritkán jár együtt.
13/14 anonim válasza:
Szerintem őrült is volt meg zseni is, mert valóban olyan jók a képei, hogy azt már épp ésszel nem lehet megfesteni. Sokan elítélik a hírverés miatt, de szerintem ez csak azért van mert nem tudják azt megtenni amit ő tett és lehet hogy erkölcsi nézetek alapján, de inkább csak gyávaságból. Ahhoz, hogy valaki ilyen feltűnést keltsen és nem váljon festészetileg jelentéktelenné nagyon nagy tehetség és erős személyiség kell.
14/14 anonim válasza:
Technikailag tényleg jók Dalí képei, és ügyesen használ optikai trükköket, de festészetileg semmivel nem tudott többet, mint néhány, ma már részben elfeledett akadémikus festő, pl. Jean-Léon Gérome vagy Lawrence Alma-Tadema.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!