Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Jól tudom, hogy Ady vérbajban...

Jól tudom, hogy Ady vérbajban halt meg?

Figyelt kérdés

Holnap szóbelizek és nem találok sehol információt róla! :S

Előre is kösz!

2011. jún. 22. 20:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Jól tudod öregem. Csak így tovább
2011. jún. 22. 20:37
 2/10 anonim ***** válasza:
SZURKOLOK!!!
2011. jún. 22. 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen jól tudod.. Léda sokszor kenegette a fájó sebeit.
2011. jún. 22. 20:39
 4/10 anonim ***** válasza:
igen abban :S
2011. jún. 22. 20:40
 5/10 anonim ***** válasza:
A Tisza-gyilkosság után szélütést kapott, ettől kezdve beszéde szaggatottá vált, de elméje tiszta maradt. Élete utolsó heteiben súlyos beteg volt, tüdőgyulladással küzdött: a Liget Szanatóriumban halt meg 1919. január 27-én.
2011. jún. 22. 20:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Jól tudod, de egy vizsgán sokkal inkább érdekli majd a bizottságot, hogy mit jelent Adynál a szimbólum.
2011. jún. 22. 20:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Utolsó válaszolónak: sajna leginkább a szerelmi költészetére kíváncsiak ezek a népek, aztán meg gondoltam, ha bele teszek valami fincsit, pluszt akkor csak kapok rá már valamit! :D
2011. jún. 22. 20:55
 8/10 anonim ***** válasza:
33%
ez nem fincsi, ez nem egy extra, ahogy te azt gondolod, cseppet el vagy tájolva, ez alap, ezt Adyról mindenki tudja, de ha ez neked extra, vadássz még össze pár ilyen fincsi dolgot és hátha meglesz a kettes
2011. jún. 22. 21:15
 9/10 anonim ***** válasza:
20.53-as vagyok. Oké, hát ha ez kell a "népnek", hát legyen. Egyes feltételezések szerint nem a szifilisz okozta a halálát, hanem egy tüdőbetegség. No de valószínűleg épp a szifilisz (amit Mihály Rozáliától kapott el) miatt volt annyira legyengülve az szervezete, hogy a tüdőbetegséget már nem tudta legyűrni.
2011. jún. 22. 21:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Igazából a szifilisz csak finom ráadás volt. Ady tipikusan a művészek megszokott önpusztító életét élte alkohol, nők stb. Ebbe általában előbb-utóbb belehal az ember, ő szerencsés volt sokáig bírta.
2011. jún. 22. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!