Rajzkészítéssel szeretnék foglalkozni (megrendelésre), lejjebb megosztottam pár munkámat (nem vagyok profi). Szerintetek milyenek?
Azt mondták, rajzolhatnék megrendelésre is, portrékat is készítenék, ez most csak pár rajz, ami a "gépem ügyében" volt, hogy tetszenek? Nem tudom, hogyan tudnám meghatározni hogy mennyit kérhetek értük, pl egy A4-esért, de nagyobbakat, és kisebbeket is vállalok majd (nyár alatt, mert emígy főiskolázom, és nincs időm rajzolni).
Ezek a rajzok:
Az arányok nagyon szépen el vannak találva az arcoknál, viszont ha megengedsz egy kis tippet, én kicsit játszanék még a tónusokkal, mert élettelibbé teszi magát az embert.
Ezen kívül még a hajakat figyeltem, itt is hiányzik kicsit az a tónusozás; hol csillan meg, hol sötétebb (hisz még a hidrogénszőke haj sem teljesen fehér egy szürkeskálán).
Az eladásról pedig annyit, hogy eleinte alég rázós lehet; ezt csak kitapasztalni lehet, és gondolom 200 forintokért nem akarsz órákat melózni. Ide kell a nagy adag szerencse. (Mint például nálam: én egy kis balatoni nyaralás során rajzolgattam kint, és egy osztrák öregember megkért, hogy rajzoljam le, aztán egy csomó mindenki utána sorbaállt- mindezt ingyen csináltam. Majd engedélyt szereztem, és akkor is ingyen akartam csinálni, de mindenképp el kellett fogadnom egy pártól 20 eurót. Utána már mindig a vevőre bíztam. [bár szerintem nekem kéne fizetnem, hogy modellt kaptam a rajztanulásomhoz])
Megélni nem igazán lehet belőle, de nyárimelónak jó:)
Sok sikert és kitartás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!