Rajzkészítéssel szeretnék foglalkozni (megrendelésre), lejjebb megosztottam pár munkámat (nem vagyok profi). Szerintetek milyenek?
Azt mondták, rajzolhatnék megrendelésre is, portrékat is készítenék, ez most csak pár rajz, ami a "gépem ügyében" volt, hogy tetszenek? Nem tudom, hogyan tudnám meghatározni hogy mennyit kérhetek értük, pl egy A4-esért, de nagyobbakat, és kisebbeket is vállalok majd (nyár alatt, mert emígy főiskolázom, és nincs időm rajzolni).
Ezek a rajzok:
Még igen sokat kell tanulnod, de 4-5 év múlva kitartó gyakorlással menni fog. Elsőnek rajzolj természet után, és máris hatalmasat fogsz fejlődni. Kezdetnek menj most nyáron táborokba, szakkörbe, próbálj ki mást is, mint a ceruzát. Később meg "nem ártana" valami rendes szakképzés, de nem lehetetlen naív művészként jól keresni (mindenképp sok-sok munka és a mázli sem árt).
Hogy mennyit kérhetsz majd? Ha alkalmazott grafikának fogod fel, számolj óradíjjal plusz anyagköltség, így ki tudod kalkulálni, neked mi éri meg és mi az, amiért már nem. Ha képzőművészetnek, akkor úgyis csinálni fogod, ha jön az ihlet... és majd a gyakorlatban szépen megtanulod ránézésre, kitől, mennyit kérhetsz, amiért még hajlandó vagy a "gyerekedtől" megválni.
De ezekkel még nehogy üzletelj, komolyan árthat a későbbi renomédnak :) Persze, ha egy haver vagy családtag meg akarja venni, sebaj, zsebpénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!