Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek a bécsi...

Mi a véleményetek a bécsi akcionizmusról?

Figyelt kérdés

Bármi jöhet.

Én valószínűleg behánytam volna bármilyen alkalmukon, már eleve a fizikai közegtől, pedig valahol nagyon érdekel a tabufeszegetés. Ellenben szerintem ez már annyira súlyos, hogy aki elment egy pl. 6 napos orgia misztérium színházi alkalomra, az ha nem volt elmebeteg, lehet, hogy teljesen zavarodottan jött el. Fel akarnak szabadítani az "ünnepre" az akcionisták, de szerintem óriási a veszélye, hogy mentális defekteket szabadítanak fel... Illetve vajon nem volt-e olyan, hogy bekerült egy-egy alkalomra egy eléggé őrült ember, akiből valóban veszélyes, akár gyilkos dolgokat hozott ki az egész, és nem állt meg annál az öningerlésnél, ami még megengedett, és nem tett tönkre másik emberi létezőket valóságosan is? ...

És akkor még a vallási vonatkozásokról nem is beszéltem. A vallásokat sokan bántják, az már csak hab a tortán. Ja meg a szexuális perverziók is.

Kissé zavarosak a gondolatok, amiket vázoltam, na de ez az egész zavaros. Csak mostanában többször elém került a téma, ezért kérdezem.

2011. máj. 17. 13:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem tetszett.Egyszer-kétszer láttam a marhavágásos,meg a férfi harisnyában magát vagdossa videót.

Szerintem erre pont illik az a kifejezés,hogy: "Attól,hogy olyat szokatlant,furcsát,esetleg megbotránkoztatót csinálsz,vagy olyat,amit senki nem ért meg még nem lettél művész." Másrészt nem értem a művészetek valláskritizáló voltát.dalinál se.Szerintem ha valaki hisz Istenben,a keresztény értékrendben,akkor elfogadja,ha nem akkor meg minek foglalkozik vele.Kicsit olyan ellentmondás,mint amikor a buta ateista azt mondja,hogy ő azért nem hisz Istenben,mert ha Isten létezne,akkor nem engedné ezt a sok szenvedést,holott a vallás megválaszolja ezt is:Isten engedi,és van túlvilág.Meg nem is értem miért kell folyton bántani,azt aki valamiben hisz.Nem hiszek az ufókban,nem hiszek a babonákban,a horoszkópokban,stb,mégsem bántom,gyalázom ezek híveit.Szerintem ezek a témák azért is ilyen zavarosak,mert aki eljut idáig,hogy így fejezze ki magát az maga egy lelki sérült agyilag zokni ember.Valószínű nincs jó környezete,nincs egy nő,aki megértse,akivel egy jót dughatna,vagy egyszerűen mint az elkényesztetett gyerekek,mindenük megvan és unatkoznak,ezért lázadoznak.

2011. máj. 17. 13:29
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, nagyon egyetértek vele, főleg az utolsó pár szavaddal. Várnám másokét is, bár tudom, hogy nem is sokan hallottak az egészről...
2011. máj. 18. 06:55
 3/12 anonim ***** válasza:
Még annyit,hogy számtalanszor tapasztalom,akár kiállítások során,akár múzeumban,hogy ha egy nekem nem tetsző vagy szerintem csekély művészeti értéket képviselő alkotást szarnak nevezek,akkor bunkónak hisznek.Én úgy vagyok vele,hogy van az a mondás,hogy szép az ami érdek nélkül tetszik.Ugyanígy szar az ami érdekkel vagy érdek nélkül,de szarnak találom.Voltam a Botero kiállításon,ahol egy csomó ugyanolyan stílusban megfestett kép volt csupa dagadt egykaptafára készült festménnyel.Én erre azt mondanám,hogy szar.Meg azzal se értek egyet,hogy ha egy műre ezt mondom,akkor azzal vágnak vissza,hogy de én ilyet sem tudok.Valóban nem.De nekem nem ez a dolgom.Én mérnök vagyok és műkedvelő.nekem az a dolgom,hogy mérnöki munkámat ellássam és tetszen egy mű.Akár egy színdarab,akár egy koncert,akár egy festmény.Ha szólok egy festő-mázolónak,hogy fesse ki a lakást,majd végeredményként szarul csinálja meg,akkor nem fogadom el azt,hogy de én-mint élelmiszermérnök-ilyet sem tudok.Egy festő-mázolónak az a dolga,hogy jól fesse ki a nappalit,az asztalosnak,hogy jó bútort gyártson,és egy művésznek,meg hogy magas művészi értéket alkosson.Az nem kifogás,amikor az 5000 ft-os -kb mint az erstebankos eredeti Tranyák-képekre vagy a három vonal-egy kör képeket alkotásnak hívják és nem tűrik el,hogy szarnak titulálják puszta sznobizmusból.Ahogy igenis vannak jó csellisták,vannak jobb építészek és vannak szar filmrendezők(pl Ed Wood) ugyanígy vannak szar festők és szar festmények(vagy pl Boscht és Dalit többre tartom,mint Kokoschkát[aki szintén jó amúgy],és biztos van olyan is akire azt mondom,hogy szar)pl Szabolcska Mihály költészete Adyhoz(akit utálok)képest szar.Szóval szerintem,ha nem is úgy mint a Holt Költők Társasága elején a vízszintes-függőleges vonalakkal de ugyanúgy van olyan,hogy nagyobb művészi érték ,kisebb,vagy egyáltalán semmi.Csak manapság vannak emberek akik perceken át tudnak bámulni egy pacát,mert az a szájukba van rakva,hogy az egy MŰ.Amúgy ezt egyszer kiparodizálták kandi-kamerában:egy teljesen kamugagyi kortárs festményt hosszasan bámulók szeme előtt egy ember összesprayzett:elvoltak hűlve és hosszasan magyarázták a teremőrnek,hogy nem ők voltak.Komolyan azt hitték,hogy egy MŰvet látnak.
2011. máj. 18. 15:47
 4/12 A kérdező kommentje:

Hát, én 14 éven keresztül tanultam rajzolni, meg textileket tervezni, készíteni, és bár kiugró tehetség nem vagyok, de kreativitásom mindig elég jó volt. Néha az egyszerűségen milliárdszor többet kell gondolkodni. Egyébként én a Nyolcak kiállításról jöttem ki teljesen olyan érzésekkel, hogy "ezek a hús-képek valami szörnyűek". Ugyanakkor néhány kubistába hajló képen láttam azt, hogy nagyon kemény anatómiai előtanulmányok és soktízezer vázlat meg egyéb munka van a háttérben, és ezért tudott tetszeni. Nem tudom, én is megmondtam jó ideig, hogy ez meg az szerintem szar, aztán rájöttem, hogy ez totál szubjektív, úgyhogy már csak magamban gondolom. :D Viszont Nitsch egy-egy nem véres festékben tapicskolós napján részt vennék szívesen, de ne úgy, hogy megideologizálják, hogy ők aztán művészek, és örüljek, hogy engem beengedtek... Én csak kenni akarom a kéket a zöldre, néha kicsit elgondolkodni, és örülni, hogy nem szólnak be. Néztem egy ilyesmi videót, és de, Nitsch beszól, és csak elitista fejű hajjdefestők vették körül. Szörnyű. :D

Na de az orgia misztérium színház távol álljon tőlem most és mindörökké. Habár ránézni egy-két megborzongató képre úgy fél másodpercig jó, de van, amelyiktől már ezalatt is gondolatban napokig hányok.

2011. máj. 18. 22:20
 5/12 anonim ***** válasza:
Hm. Ha úgy nézem, mint akinek már kb. 15 évig tanították különböző alsó-felső-király-ász :) intézményekben a művtörit, akkor teljesen értem és még irigykedem is, hogy találtak egy rést a művészeti életben/piacon, kitágították végsőkig a határokat, sőt van hozzá elméletük is... stb. Ha "civilként" akkor borzadok, hányok, messzire menekülnék, hangosan követelőzve betiltatnám, míg icipici ösztönállat énem kipróbálná titokban. Szóval végül is elérték a céljukat.
2011. máj. 21. 09:51
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért kell hánynod? A TV híradók napi borzongás-gyilki-tömegkatasztrófa etc. adagját bírja a gálád? A konfekcionált, és kezelhető borzongi még belefér? Nem szeretem, ha vki megjátszik olyat, amiről tudja, hogy álság...
2011. máj. 29. 01:40
 7/12 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy élőben hánytam volna a fizikai közegtől, magától. Nem feltétlen az ötlettől. Szerintem ez nem álságos. És itt nem a pirosfestékes történéseikre gondolok. Hanem a hússzaggatós, vérrel kenős, beleket fejre tevősekre. Ha Te ettől nem hánysz fizikai valódban, akkor jó a gyomrod.
2011. máj. 29. 19:15
 8/12 A kérdező kommentje:
Különben meg nincs tévém. Neten azt olvasok el, amit akarok. Híradó-ügyileg.
2011. máj. 29. 22:28
 9/12 anonim ***** válasza:

Ez jópofa, a magabiztos visszapöcc... Akkor miért érdekel ez a dolog? Perverziók, vallási katyvasz, akcionizmus? Behánysz? Mitől? TV-t nem nézel, hát ezeket meg a Misi mókus

kalandjaiból veszed... Jaj öreg, lehetnél őszinte is ehelyett a szemforgatós duma helyett!

2011. máj. 29. 23:23
 10/12 A kérdező kommentje:
És mi lenne, ha nem rólam fejtenéd ki a véleményed, hanem a kérdésre válaszolnál? Ha már ide is írogatsz.
2011. máj. 30. 02:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!