Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek hogyan sikerült...

Szerintetek hogyan sikerült ez a kép?

Figyelt kérdés

[link]

4 éve rajzolok/festek, autonóm módon

ehhez a képhez semmi referencia, semmi segítség, csak 6 óra munka.

építő kritikával ne kíméljen senki, ha megmagyarázza, mi nem tetszik benne! (úgyis névtelen vagy, nem tudom leharapni a fejed :P)

2011. márc. 14. 23:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Nem rossz, de tuti lány vagy, mert csak nők rajzolnak Spock kapitány-szemöldököt...

[link]

2011. márc. 15. 00:07
 12/29 anonim ***** válasza:
Egy fényképen élethű az aszimmetria, itt meg nem.
2011. márc. 15. 00:11
 13/29 A kérdező kommentje:

szeretem a Star Trekket, mind a 10 részét végignéztem... na ez hány lányra jellemző?

egyébként meg azon az oldalon ki van írva, h mi vagyok...,( ha rámész a by mau-wolfnál a mau-wolfra, az ott a főoldal, ha nem ismered a deviantartot esetleg )xD

az asszimmetriát akkor majd megpróbálom javítani, de olyan úgysem lesz, hogy egyforma a két oldala, mert a fény mindenféleképp balról jön, és am is újra kéne festeni az egészet hozzá.

2011. márc. 15. 00:18
 14/29 anonim ***** válasza:

Viszont ez nem egy fénykép. Meg nem is teljesen szemből van, hogy teljesen szimmetrikus legyen.

Nekem nagyon tetszik. Én is a száját látom furának, mint korábban valaki. Az látszik, hogy szándékosan van benne az a kis mosoly, viszont talán vagy az alsó, vagy a felső ajak valahogy kicsit talán el van dőlve az archoz képest, és így olyan, mintha a sötét oldal felé húzná kicsit a száját, miközben a fény felőli oldalon vigyorogna.

2011. márc. 15. 00:27
 15/29 A kérdező kommentje:

mert féloldalas mosolyt szerettem volna.. olyan fura mosolyt ^^ mondjuk sokat dolgoztam a szájával... valószínűleg ez lett a veszte

meg igazából még tanulom az arc rajzolását, és még nagyon sokszor elrontom az arányokat, a perspektívát, meg a szögeket, meg mindent. Eddig úgy tanultam, hogy fotókról másoltam képeket, nem volt más lehetőségem, meg most sincs. Ez azt hiszem meg is látszik rajta.

Ezen a képen most pedig mindenféleképpen valami különleges arckifejezést szerettem volna, kicsit el is rontottam

2011. márc. 15. 00:38
 16/29 anonim ***** válasza:

Furcsa, mert nekem első pillanatban az ugrott be, hogy fénykép után rajzoltad. Esetleg átrajzoltad a fényképet, érted... Jó, ez sem lenne nagy baj, mert a kezdők nagyon sokszor így tanulnak mióta létezik fénykép, de a művészeti érték szempontjából a lerajzolt fényképek szerintem eléggé értéktelenek és értelmetlenek.

A nagy fény-árnyék kontraszt is ezt a fotó-hatást erősíti, mert az emberi szem nem lát ennyire kontrasztosan, csak a kamera.

2011. márc. 15. 01:04
 17/29 A kérdező kommentje:
mint írtam, nem használtam referenciát, azaz nem fotóról másoltam. nem is rajzoltam át, 100%-osan fejből van. Előtte másoltam néhány másik képet, gyakorlásképp, azokból van némi hasonló vonás, meg szín.
2011. márc. 15. 01:09
 18/29 anonim ***** válasza:
Igen, értettem, csak nekem mégis úgy tűnt. Főleg az első pillanatban.
2011. márc. 15. 02:34
 19/29 anonim ***** válasza:
Nekem a haja meg a homloka tűnik kevésnek. mintha levágtad volna a fejtetőt.
2011. márc. 15. 18:43
 20/29 anonim ***** válasza:

Alapjában véve nem rossz a kép:) néhány észrevételem van csak. Amit a szájával kapcsolatban mindenki érez, az az, hogy mosolyt akartál, meg is rajzoltad nagyon ügyesen, de nem figyeltél arra, hogy a mosollyal keskenyedik az ajak izma azon az oldalon. A képen pedig ugyanakkorára, ha nem nagyobbra rajzoltad, mint a sötét oldalit, ami optikailag mosoly nélkül sem megfelelő. Illetve ilyen erős fénykontraszt esetén sokkal jobban kellene látszani a mosoly révén létrejövő gödörnek, és az arc párnájának domborodásának.

Másik szembetűnő dolog, hogy a szemeknél az arc inkább a fény felől, bal oldalról látszik, míg az állnál inkább jobbról, ami így az arcvonalban fura ferdülést okoz. És rátereli a figyelmet az orrnyeregre, ami akár szándékosan, akár nem, de nincs kidolgozva, megint csak azt tudom mondani, hogy ilyen nagy fény-árnyék különbségnél az orrnyeregnek élesen kellene látszani.

De összességében nagyon jó alapanyag, és van tehetséged:) (egy grafikaszakos hallgató)

2011. márc. 21. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!