Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért magyaráznak bele az...

Miért magyaráznak bele az emberek mindenfélét a képekbe? A zenébe miért nem, vagyis néha szoktak, de jóval ritkábban?

Figyelt kérdés
2011. febr. 18. 11:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy csak belemagyarázás? Lehet tényleg úgy van. Verseknél is, nem is nagyon érted a sorokat, ha nincs mellé magyarázat(mármint a régebbi fajtákat).
2011. febr. 18. 12:10
 2/14 A kérdező kommentje:
Onnan, hogy az én képeimbe is beleszoktak magyarázni egy csomó mindent, meg azokéba a művészekébe is, akiket ismerek.
2011. febr. 18. 13:19
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem direkt csinálják, mert többet akarnak látni a képből, mint ami valójában. Nem elég nekik, hogy szép, esztétikus, azt akrják, hogy vmi jelentése is legyen. Pedig szerintem is sokszor hülyeség. Mert még ha a festő, vagy a költő mondaná, hogy igen, azt akartam velem kifejezni...de nem, tök ismeretlen emberek mondják, azt, hogy ezzel azt akarta mondani a művész, hogy, bla-bla-bla...

Ez a vicc poénja is, hogy de akkor miért nem azt mondta?? :-)) Ha azt akarta volna mondani, akkor nyilván azt mondta volna...

2011. febr. 18. 13:47
 4/14 anonim ***** válasza:
51%

Én zenész vagyok. A zenébe is "belemagyarázunk" sok dolgot, mert BENNE VAN. Néhány zeneszerző, pl. Vivaldi, le is írta, hogy hol mi van.

A képek nem attól lesznek jók, hogy jól vannak megrajzolva/festve. Hanem attól, hogy van mondanivalójuk. A zenében sem a hangok érdekesek, hanem a mondanivaló. Ha szétbontod akkordokra, azokból egy csomó info kiderül.

A versek sem csak szavakból állnak.

Aki "művészként" ezeket nem érti/nem látja, nem mondhatja magát művésznek, maximum lelkes amatőrnek.

Elénekelni valamit nem művészet, csak hangok egymás után. Attól lesz művészet, hogy közvetítesz vele valamit. Ehhez pedig tudnod kell, mi van a hangok mögött, mit akarsz közvetíteni.

2011. febr. 18. 13:52
 5/14 anonim válasza:

A képeknél a vizualitásuk miatt könnyebb véleményt formálni. Ez van a versekkel is.

A zenét nehéz megfogni egy pillanatban, és elemezni.

Valószínű az is, hogy messzebb állsz a zenétől, ezért nem inspirál annyira.

2011. febr. 18. 13:54
 6/14 anonim ***** válasza:
A zenébe is sokat belemagyaráznak. Nézz utána a Stairway to Heaven elemzésének, abban van fogyasztói társadalomtól és környezetszennyezéstől, bibliai utalásokon át sátáni üzenetekig minden.
2011. febr. 18. 18:29
 7/14 A kérdező kommentje:
Arany János lelkes amatőrként annyit mondott arra, mikor megpróbáltak valamit belemagyarázni a versébe, hogy gondolta a fene.
2011. febr. 18. 18:49
 8/14 anonim ***** válasza:
mert okosnak meg műveltnek akarnak tűnni,de szerintem is vicces,hogy azt állítják,hogy "igen ezzel azt akarta mondani a szerző..."honnan a francból ilyen biztosak benne? a kép a legtöbb embernek sokkal megfoghatóbb,mert vizuális,ezért magyaráznak bele többször dolgokat.
2011. febr. 18. 19:40
 9/14 A kérdező kommentje:
az egy dolog, hogy valakinek valamit jelent, csak azt nem értem én (se), hogy miért akarják a saját gondolataikat a szerző gondolataiként belemagyarázni.
2011. febr. 18. 19:50
 10/14 anonim ***** válasza:
De nem is azt mondta Arany János, hogy semmire nem gondolt mikor megírta, hanem nem arra amit más hitt. Ebből csak a tanulság az, hogy pontosan sose tudhatjuk mire gondolt a szerző. (Vagy valami ilyesmi.)
2011. febr. 18. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!