Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Gitározni megtanulni hobbi...

Gitározni megtanulni hobbi szinten nulláról?

Figyelt kérdés
Üdv! Régebben (kb 20 éve) tanulgattam gitározni, aztán zongorázni is. Utóbbi jobban ment, az otthoni olcsóbb szintetizátoron egész jó dalokat is megtanultam. Ez utóbbi sajnos megadta magát, és a jelenlegi albimban nem is nagyon lenne hely még egy szintinek sem, nemhogy egy elektromos zongorának. Mivel a zenélgetés kikapcsol (még ha amúgy nem is sok érzékem van hozzá, de emaitt aggódjon a szomszéd), gondoltam, elkezdek gitározni. Lakótársamén próbálkozok pár napja, youtube-ról lelesett tutorial-okkal (ha azt mondják, G akkord, fogalmam sincs, mi az, csak lelesem, melyik bundot fogja le, és kész), de elég nehezen megy. Most pl a 3 Doors Down - Kryptonite-al próbálkozok már 2 napja, de az első akkordot kb 2-3mp, mire le tudom fogni alsó hangon, és ez még egy nagyon kezdő dal szerintem. Mivel súlyemelő vagyok (meg persze genetika is), az ujjaim kb majdnem olyan szélesek, amilyen hosszúak, ez sem segít sokat. Tudom, 2 nap gyakorlás kb semmi még, de kicsit csalódott vagyok, mert zongorán ennyi idő alatt egy két kezes Eiffel-Blue, vagy az Arina Chloe&Deuce - Will you cry for me már ha lassan is, de ment. Erre is igaz, hogy minden csak gyakorlás kérdése, és ne adjam fel, meg egyéb Szabó Péter-sorok, vagy van, akinek szimplán nincs keze a gitározáshoz, és inkább, ha érdekel a hobbizenészet, csináljak helyet egy szintetizátornak? Mit javasoltok?

jan. 3. 12:02
 1/4 Mojjo ***** válasza:
100%
Meg lehet. Ne komplett dalokat gyakorolj elsore, csak akkordok lefogasat, aztan meg valtasokat oda-vissza, oda-vissza. Illetve ha tudsz, szerezz be egy szelesebb nyaku gitart. Egy atag akusztikus nyaka a fejnel 43mm, elektromose 41-42mm, baromi keskeny. Vannak 45-46mm-esek is, vagy pl ha klasszikus gitart veszel, nylonosat, azoknak leggyakrabban 52mm szeles a nyaka a fejnel. Az szerintem neked kezdeshez sokkal sokkal kenyelmesebb lenne.
jan. 3. 13:42
 2/4 anonim ***** válasza:
*Kryptonite-tal
jan. 21. 04:41
 3/4 A kérdező kommentje:
#2 köszönöm a hajnali, igen hasznos választ, de mivel a magyar nyelvtan szabályai szerint, ha jól tudom, idegen eredetű szavak ragozásánál a fonetikus verziót vesszük alapul ('kriptonájt'), így még csak igazad sincs :D
jan. 22. 16:59
 4/4 anonim válasza:

Helo, én 33 évesen kezdtem a nulláról.

Ha tudsz angolul, akkor az ő leckéi aranyat érnek:

[link]

Nicns itt semmi ördöngösség: le kell ülni és napi minél többet gyakorolni, ami hosszú ideig abból áll, hogy az akkordot próbálod lefogni lassan, pontosan aztán minél gyorsabban, utána meg váltassz az akkordok között addig, amíg 100-ból 99-szer nem lesz tökéletes.

Nincs itt varázslat, trükk, sajnos(?) az egyetlen, amit tehetsz, hogy gyakorolsz és ismételsz.

(+ Mindig bemelegítesz. Sosem hittem volna, hogy ennyit szémít, de például én már 20 perc skálázás, spider után sokkal pontosabban, gyorsabban és könynebben játszok, mintha cska nekiülnék és egyből a "léynegre" térnék)

jan. 25. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!