Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mik a legfőbb jellemzői az...

Mik a legfőbb jellemzői az alábbi íróknak, költőknek?

Figyelt kérdés

Ady Endre, Arany János, Babits Mihály, Herczeg Ferenc, Jókai Mór, József Attila, Kosztolányi Dezső, Mikszáth Kálmán, Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály

A magyar irodalom érettségi 10 kötelező szerzőjéről van szó.

dec. 5. 18:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Férfiak
dec. 5. 19:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát mindegyiknek más. Összefogóan nem tudom, mind férfiak és mind magyarok? Egy részük a Nyugat folyóirat első nemzedékébe tartozott.
dec. 5. 21:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Halott fehér férfiak.

Egyébként mindegyiknek fontos szerepe volt a magyar irodalomban, nyilván azért érettségi tételek. Bár Herczeg Ferenc neve nem mond semmit, amikor én jártam gimibe nem volt érettségi tétel, bár néhány oktatási reformmal ezelőtt érettségiztem, akkor még ő nem szerepelt a tananyagban sem. (tétel volt viszont Balassi, a magyar nyelvű költészet egyik első meghatározó alakja, hiányolom kicsit a kánonból).

dec. 6. 17:51
 4/4 anonim ***** válasza:

3-as! 👍

Én nem kicsit, hanem nagyon.

Be kell venni:

Nyírőt, Wass-t, a Fekete Bojtárt, legalább ajánlottnak Csurkát, Nagy Lászlót, Csoórit, Páskándit is.

dec. 10. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!