Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen jó életrajzi művek...

Milyen jó életrajzi művek vannak József Attilával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Kutatómunkához keresek megbízható, hiteles és érdekes irodalmi műveket József Attila életéről. Az általános életrajza is érdekel, de a specifikus mozzanatokra is nagyon kíváncsi vagyok, mint a betegségei, a Mamához fűződő kapcsolata és annak következményei (erre különösen), a kapcsolatai nőkkel, a pszichiáterével, stb...

Miket ajánlanátok?

okt. 26. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
okt. 26. 20:30
 2/7 anonim ***** válasza:
okt. 26. 20:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Tudom, már eltelt kicsi idő a kérdés feltevése óta, de a József Attilát szerető és életéről picit többet tudni akaró emberek figyelmét szeretném felhívni a múzeumra a Gát utcában, ahol lakott és két csodálatos versére, amely gyermekkorom meghatározó versei voltak, a Mama és a Kései sirató c. verseire. Sírás nélkül nem tudom meghallgatni ma sem. E két verset, amikor tanultuk az iskolában a szavaló verseny egyik résztvevője olyan átéléssel adta elő, hogy meg is nyerte a versenyt.Talán e két vers elemzése sokat elárul József Attiláról és mamához fűződő viszonyáról, kutatni sem kell túl hosszan.
dec. 27. 22:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Az MTV archívumából talán megszerezhető a nővérével készült portréfilm. A gyerekkorukról, az életükről, Attiláról mesél . Ennél hitelesebbet nem kapsz.

A címe: Etus.

dec. 31. 08:37
 5/7 anonim ***** válasza:
dec. 31. 08:38
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Próbálkozz a PIM-nél, vagy az ISZK-nál, hátha megvan nekik az Etus című televíziós portréfilm, hogy a helyszínen megtekintsd. Ha jól emlékszem, nem színes.

dec. 31. 08:44
 7/7 anonim ***** válasza:
OSZK -nál
dec. 31. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!