Milyen jó életrajzi művek vannak József Attilával kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Kutatómunkához keresek megbízható, hiteles és érdekes irodalmi műveket József Attila életéről. Az általános életrajza is érdekel, de a specifikus mozzanatokra is nagyon kíváncsi vagyok, mint a betegségei, a Mamához fűződő kapcsolata és annak következményei (erre különösen), a kapcsolatai nőkkel, a pszichiáterével, stb...
Miket ajánlanátok?
okt. 26. 10:24
3/7 anonim válasza:
Tudom, már eltelt kicsi idő a kérdés feltevése óta, de a József Attilát szerető és életéről picit többet tudni akaró emberek figyelmét szeretném felhívni a múzeumra a Gát utcában, ahol lakott és két csodálatos versére, amely gyermekkorom meghatározó versei voltak, a Mama és a Kései sirató c. verseire. Sírás nélkül nem tudom meghallgatni ma sem. E két verset, amikor tanultuk az iskolában a szavaló verseny egyik résztvevője olyan átéléssel adta elő, hogy meg is nyerte a versenyt.Talán e két vers elemzése sokat elárul József Attiláról és mamához fűződő viszonyáról, kutatni sem kell túl hosszan.
4/7 anonim válasza:
Az MTV archívumából talán megszerezhető a nővérével készült portréfilm. A gyerekkorukról, az életükről, Attiláról mesél . Ennél hitelesebbet nem kapsz.
A címe: Etus.
6/7 anonim válasza:
4-es vagyok.
Próbálkozz a PIM-nél, vagy az ISZK-nál, hátha megvan nekik az Etus című televíziós portréfilm, hogy a helyszínen megtekintsd. Ha jól emlékszem, nem színes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!