Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » József Attiláról szeretnék...

József Attiláról szeretnék színdarabot írni egy drámapályázathoz. Mi lenne az a téma szerintetek József Attilával kapcsolatban, vagy az életéből, ami a fiatalokat érdekelné/ akár megnéznék színházban?

Figyelt kérdés

aug. 19. 16:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem például nagyon érdekelne egy olyan színdarab, ami mondjuk a mentális betegségeivel való küzdelmet mutatja be.
aug. 19. 16:25
 2/12 anonim ***** válasza:
Az elsőre építve az utolsó napjai. Vagy akár a szerelme Flórával.
aug. 19. 17:38
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
aug. 19. 18:04
 4/12 anonim ***** válasza:
Lenne egy színdarab két József Attila nevű szereplővel: az egyik a végén beesik a vonat alá, a másik direkt fekszik be.
aug. 19. 18:36
 5/12 anonim válasza:
32%
Nem akarlak megbántani kérdező, de József Attiláról pont van színdarab (Én, József Attila). Nem lenne célszerűbb, ha olyan magyar költőről írnál, akinek az életét még nem dolgozták fel semmilyen formátumban?
aug. 19. 18:41
 6/12 anonim ***** válasza:
#5: de pont erről szól a pályázat...
aug. 19. 18:47
 7/12 anonim válasza:
6-os: Ezt honnan kellett volna tudnom? A kérdező azt írta, hogy József Attiláról AKAR írni színdarabot. Én ebből arra következtettem, hogy ő választotta a költőt, és nem előírás...
aug. 19. 19:34
 8/12 anonim ***** válasza:

#7: az ellenkezőjét sem kell feltételezni, illetve rá lehet keresni, Google kidobja a pályázatot.

Egyébként meg: kulcsszavak.

Harmadrészt: nem ez volt a kérdés. A Kérdező erről AKAR írni, akkor erre kapjon tanácsot. Majd kiderül, van-e még benne lehetőség.

aug. 19. 19:38
 9/12 anonim válasza:
5-ös vagyok: Ha nem muszáj az életéről írni, hanem csak elég, hogy ő legyen a darab főszereplője, akkor én József Attiát a 21. századba helyezném, és az ő szemszögéből vizsgálnám az utóhatását. Pl. örülne-e annak, hogy iskolások százezrei tanulnak róla, stb.
aug. 19. 19:53
 10/12 anonim ***** válasza:

A Szabad ötletek jegyzéke. Nem tudom, mennyire fiatalokra gondolsz, ez szigorúan 18 pluszos.

[link]

aug. 19. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!