Hogy hívják azt a hangot furulyán, amelyet majdnem pont úgy kell lefogni, mint a G hangot, de mégsem teljesen, mivel a legfelső lukról felemeljük az ujjunkat?
Figyelt kérdés
Egy külföldi dalt szeretnék eljátszani hallás alapján, és úgy tűnik, hogy ez a hang is többször is szerepel benne, pedig erre véletlenül bukkantam és ilyet sosem tanultam, és a furulya papírján sem szerepel ilyen fogás.
Soprano furulyám van.
szept. 9. 11:14
2/4 A kérdező kommentje:
Remélem, igazad van, én is erre tippeltem, de a furulyámhoz mellékelt papíron ilyen fogás nem szerepel a gisznél sem, végignéztem. Attól még persze lehet igazad, majd megnézem, hogy ugyanúgy szól-e, mint az ott leírt gisz, mert tudom, hogy több hangot is többféleképpen is lehet lefogni, ott is van pár ilyen példa, de el tudom képzelni, hogy nem minden lehetőség.
szept. 9. 16:08
3/4 anonim válasza:
4/4 A kérdező kommentje:
Igen, azt is én kérdeztem, és még írtam is oda, hogy felteszem újra a kérdésem, mivel rosszul emlékeztem arra, hogy hogy is fogtam le.
Bárcsak bármikor lehetne furulyázni... :) Ám ha a szomszédokra is gondolok, akkor a késő esti és kora hajnali órák nem megfelelőek sajnos erre a tevékenységre...
szept. 10. 05:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!