Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A Svinx-et hogyan találták...

A Svinx-et hogyan találták meg?meg amikor megtaláltál a kutatók akkor ott még voltak fáreók?

Figyelt kérdés
júl. 21. 02:43
 1/10 anonim ***** válasza:

IV. Thotmesz a Szfinx első felújítója, aki kiásatta a Szfinxet, amikor még herceg volt. Később ő lett a fáraó, uralkodott 10 évig.

Később többször is kiásták a Szfinxet még az ókorban.

júl. 21. 08:56
 2/10 anonim ***** válasza:

Először is: szfinx. Másodszor: fáraó. Egy perccel került volna többe, rendesen írni (tudom, nem ez a lényeg, de rendesen felhúz az ilyen slamposság).

Egyébként ahogy az első írja, a történlem során többször megtalálták a nagy Szfinxet, ami a gízai piramisokat őrzi.

Egyiptomban a fáraó megtestesülése volt, oroszlán test, férfi fej.

Az ókori görög szfinx oroszlán test, női felsőtest és fej, plusz szárnyak. Emberevő volt, találós kérdést tett fel, aki nem tudta a választ, azt felfalta. Legtöbbször úgy gondolták, hogy Théba környékén él a hegyekben, de máshol is felbukkan az érméken.

júl. 21. 14:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Igazából nem értem miért kell ezen annyira kiakadni.mintha te mindent tudnal
júl. 22. 17:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Mindent nem. Senki sem tud mindent.
júl. 22. 18:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem miért kell ezen kiakadni
júl. 22. 21:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Mert ez nem tudás kérdése, hanem slamposság, igénytelenség, sőt egyfajta tiszteletlenség a potenciális válaszolókkal szemben. Ha már ennyire tudni akarsz valamit, az a minimum, hogy tudd, hogy kell leírni a kérdés tárgyát. Bár, ha képes lennél utánanézni, ki sem írod, mert első találat a gugliban a Nagy Szfinx.
júl. 23. 10:15
 7/10 A kérdező kommentje:
Hamár a slamposságnál meg az igénytelenségnél tartunk ez nem gugli hanem Google.
júl. 23. 17:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Mea culpa.
júl. 23. 17:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, a kutatók többsége nem tudós volt, hanem kincskereső.
júl. 26. 06:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Kaptál választ. Köszönd meg.
júl. 26. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!