Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek miért mondják azt...

Szerintetek miért mondják azt sokan hogy pl. a balett és az opera sznobizmusnak számít ?

Figyelt kérdés

2024. jún. 29. 00:13
1 2
 1/15 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
88%
Mert drága és kell hozzá egy magasabb szintű műveltség.
2024. jún. 29. 07:19
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
És mert egy időben főként a felső rétegek (ergo, sznobok) jutottak hozzá
2024. jún. 29. 13:22
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Kapaszkodj meg, az átlagember a zöldség-gyümölcs fogyasztásra mondja rá, hogy sznobizmus, ezekről azt se tudja, eszik-e, vagy isszák...
2024. jún. 29. 13:47
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezen belül is van egyfajta "szórás". A rendszeres operalátogatók egy része a "wagneriánusokat" sznoboza.
2024. júl. 3. 10:11
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

#2 A "felső réteg" miért szinonimája a sznobnak?

Ha lenne 3 doktorátusom (egy sincs), automatikusan sznob lennék?

2024. júl. 7. 10:52
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem ezen eseményeket, ám sajnos tényleg vannak olyan nézők, vendégek, akik tényleg csak azért mennek oda, hogy megmutassák, posztolják, hogy jelen voltak, ám az egészet végig unatkozva szenvedik át...

Igen, van egy sznob réteg itt is, mint az élet bármely területén a maga formájában.

2024. júl. 7. 15:56
 7/15 anonim ***** válasza:
70%
Mert kényelmesebb sznobozni, mint fölkészülni egy operaelőadásra.
júl. 14. 09:44
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg akkor ,ha egy átlagember csak azért néz ilyeneket ,hogy előkelőbbnek tünjön a többinél illetve a magasabb osztályba tartozó emberek szemében legyen valaki.

Ha valaki önmagáért nézi annak ellenére ,hogy átlagos az én szerintem nem számít sznobnak.

júl. 14. 17:19
 9/15 anonim ***** válasza:
78%

Táncos vagyok sok balettórán voltam már de nem jött be. Beviszlek a kulisszák mögé. Akinek nem inge ne vegye magára!

De a bakettáncosok között nagyon sok a sznob mert drága hobbi és rengeteg tehetség kell hozzá. Megdolgoztak érte de nagyon büszkék is erre és jogosan. De sokan túlságosan büszkék erre vagy nagyon a mellükre verik hogy jaj ők baletttáncosok. Közben sajnáltatják magukat hogy jaj mennyire rossz nekik de ők mégis kibírják és táncolnak.

Na mármost magam is balettozom. De a balett nekem amolyan hobbi inkább. Az én terepem a nép és divattáncok, meg társastáncok de itt nincs annyi sznob ember mint a balettosok közt.

szept. 10. 19:02
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az ezutóbbi iromány sok területen igaz szintén.

Ember-, személyiség függő.

okt. 24. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!