Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen márkájú alkoholos...

Milyen márkájú alkoholos filctollat érdemes venni, ami nem kopik ki pár hét vagy hónap alatt? Melyek a kiváló minőségű alkoholos filctollak? Mindenféle színben. A dupla végű jó vagy rossz? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2024. jún. 28. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a legjobb alkoholos filc sem fényálló. Egy filccel készült kép sem marad ugyanolyan, hacsak nem egy sötét fiókban tartod. Képregények rajzolásához lett kitalálva, azt meg beszkennelik a sokszorosításhoz, így nem számít, hogy az eredeti megfakul. De ha jobb márkákra vagy kíváncsi a Copic és a Windsor&Newton a legnépszerűbb rajzos körökben. Ezeket egyesével is lehet kapni. Az ohuhu sem rossz, de csak szettben kapható.
2024. jún. 28. 14:02
 2/8 A kérdező kommentje:

#1. Nagyon köszönöm a megadott márkaneveket. Ment a zöld jel.

A kérdés amúgy nem arra vonatkozott, hogy valahonnan lekopott volna, amit írtam, hanem arra, hogy maga az alkoholos filctoll ne kopjon ki hamar, tehát ami a filctollban van tinta vagy mi.

Ezek a márkák ezen a téren is jó minőségűek? Köszi, ha még visszanézel.

2024. jún. 29. 03:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, mennyi matéria van benne, és mennyit használod, nem? :D

Én kb. 20 éve feliratozok lemezeket, úgy durván 4000 db lehet eddig, felirat alatt 2-3 rövid szó értendő, most használom a második Edding 300-ast.

2024. jún. 29. 09:03
 4/8 A kérdező kommentje:
#3. Igen, persze, attól is függ, de épp ez az, hogy szerintem nem használtam annyit, hogy indokolt lett volna, hogy olyan hamar kikopjon. Köszönöm a márkanevet!
2024. jún. 29. 09:51
 5/8 anonim ***** válasza:

#1 vagyok. Mivel a művészet kategóriában írtad ki, arra következtettem, hogy rajzolni akarsz velük, papírra, teljesen színezett képet. Copic-ot próbáltam, de az alkoholos filc nem a kedvenc eszközöm, úgyhogy nagyrészt egy dobozban porosodik.

Ha csak feliratozni akarsz dolgokat, bármelyik jó, én erre évek óta ugyanazt az aldis filcet használom (fagyasztóba a zacskót feliratozni meg ilyenek). De általában az edding nem szokott csalódást okozni.

A dupla végűvel a tárolás bajos, fektetve kell, különben az a vége, amelyik felfelé van, kiszárad. Az általam mondott filcek rajzolni valók és dupla végűek, művészeti szaküzletben vagy online beszerezhetőek. Van több variáció, figyelmesen olvasd a leírást!

2024. jún. 29. 13:44
 6/8 A kérdező kommentje:

#5. Köszi, hogy visszanéztél és írtál.

Azért ebben a kategóriában tettem fel a kérdést, mert ez tűnt a legalkalmasabbnak.

Az Aldiban kapható az alkoholos filctoll vagy normál filc?

Köszönöm a választ!

Mindenkinek ment a zöld.

2024. jún. 29. 13:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Az aldis alkoholos. Permanent marker, talán négy volt egy dobozban. Iskolakezdési akcióban vagy irodaszeres héten szokott lenni. Elég vastag, nem tudom, vékony van-e, ezek a szezonális dolgok gyakran változnak.

Legközelebb legyél kicsit konkrétabb, akkor feleennyi válasz is elég lett volna 😁 (#1 és #5 voltam)

2024. jún. 30. 00:50
 8/8 A kérdező kommentje:
#7. Köszi! Ritkán járok Aldiban, de ezeket jó tudni!
2024. jún. 30. 02:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!