Csinált már itt valaki ilyet? Mennyit fejlődhetek 100 nap alatt?
18-án elkezdtem egy "rajzolj 100 napig" kihívást. Lényegében minden nap rajzolok valamit, általában egy oldalnyit (egy órát töltök vele kb). Jelenleg még karokat és lábakat gyakorlok, a végcél pedig teljes alakok anatómiailag korrektül való megrajzolása referencia nélkül.
Vajon sikerúlhet elérnem a kihívás végére?
Ha van benned annyi akarat és elszántság, na meg persze sok türelem, akkor nincs lehetetlen a számodra!
Ahogy mondani szokták... "Mindent lehet, csak akarni kell!"
Egyén függő, hogy az illetőnek megvannak-e azon motoros képességek halmaza mely szükséges az adott művészeti ághoz.
Hazudnék, ha azt írnám, mint egyesek, hogy "csak akarni kell", mert vannak dolgok, amik nem így működnek.
A gyakorlás és folyamatos fejlődés mindenkinek kell.
A tehetséges embereknek is.
Az más kérdés, hogy ki milyen alap képességekkel rendelkezik.
Magasabb szintű képességgel rendelkezők mimdig előrébb lesznek, mint akiknek nincsen érzékük.
Mindenki önmagához mérten el fog érni egy szintet s önmaga határát.
Ezekkel pedig nem árt tisztában lenni, hogy ne érjen jellemetlen csalódás.
Az alapoktól érdemes startolni. Művészetin se véletlen rajzolnak 1-2évig alap dolgokat, mint pl kocka, téglalap, henger, stb egészen a drapériáig.
A szerkezeti rajz és alapok berögződése nélkül nem érdemes tovább haladni.
Épp úgy, mint a baba amikor járni tanul. Nehezen megy, fókuszál, igyekszik ráérezni, idővel pedig olyan természefes lesz, mint a levegővétel.
100 nap napi 1 órával kevés.
Ez már csak természetes 8-as.
Mint fentebb említettem a 100 nap után is folytatni fogom...
Én egyébként Chommang-ot nézem youtubeon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!