Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Normális, ha abbahagytam a...

Normális, ha abbahagytam a rajzolást, mert azt mondták, hogy nem tudok rajzolni?

Figyelt kérdés

2023. okt. 30. 18:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
55%

Az első két alapvető kérdésem, ami felmerül ilyen esetben:

1.

Hány éves vagy és hogyan rajzolsz korodhoz képest?

2.

Vajon lehet-e adni azon emberek véleményére, akikről ezesetben szó van?

Mert nem kedvelem azt, amikor rajzolni se tudók alkotnak véleményt...

Lássuk korod és rajzaid. S had tudjuk meg, hogy egyáltalán kik is alkottak véleményt.

Tényleg érdemes-e feladni vagy csak gyökerek?

S ha nem is megy profi szinten, ám szereted, miért is ne rajzolhatnál?

A hobbiknak az a lényege, hogy téged kikapcsoljon és élvezd minden percét.

Az pedig más, ha valaki képességei jobbak az átlagtól és karriert fut be vele.

2023. nov. 3. 17:57
 12/13 Greg35 válasza:
Nem :D Ez egyéni vélemény.. Ha szereted ne hagyd abba, a jelenlegi rajztudásod, rajzolással fejleszthető :)
2023. nov. 4. 09:39
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan nincs, hogy valaki "nem tud" rajzolni. Hiszen egy formátlan irkafirka is lehet nagyon jó, izgalmas rajz. A baj szerintem ott van, hogy sokan ezt a giccses, ízléstelen jobb agyféltekés rajzolást, a fotóról való rajzolást erőltetik és tartják példának. Ezek a rajzok szerintem is borzalmasak, és kiütközik valóban, ha valaki nem tudja az anatómiát, csak szépen szereti elsatírozgatni a vonalakat.

Viszont ha megtanulod önkifejezésre használni a ceruzát, ha nem csak másolsz (másolni lehet akár a természetet, akár egy fotót) akkor nagyon jó, őszinte rajzok születhetnek, attól függetlenül, hogy van-e jó szemmértéked vagy milyenek a motorikus képességeid. Természetesen egy portré is lehet kifejező erejű, de ahhoz, szerintem legalábbis, már szükségeltetik komolyabb rajztanulás, gyakorlás, kellenek anatómiai ismeretek, és ezen felül a rajz készítőjének tudnia kell belevinni egy őszinte lelki tartalmat a képbe.

2023. nov. 4. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!