Normális, ha abbahagytam a rajzolást, mert azt mondták, hogy nem tudok rajzolni?
Az első két alapvető kérdésem, ami felmerül ilyen esetben:
1.
Hány éves vagy és hogyan rajzolsz korodhoz képest?
2.
Vajon lehet-e adni azon emberek véleményére, akikről ezesetben szó van?
Mert nem kedvelem azt, amikor rajzolni se tudók alkotnak véleményt...
Lássuk korod és rajzaid. S had tudjuk meg, hogy egyáltalán kik is alkottak véleményt.
Tényleg érdemes-e feladni vagy csak gyökerek?
S ha nem is megy profi szinten, ám szereted, miért is ne rajzolhatnál?
A hobbiknak az a lényege, hogy téged kikapcsoljon és élvezd minden percét.
Az pedig más, ha valaki képességei jobbak az átlagtól és karriert fut be vele.
Szerintem olyan nincs, hogy valaki "nem tud" rajzolni. Hiszen egy formátlan irkafirka is lehet nagyon jó, izgalmas rajz. A baj szerintem ott van, hogy sokan ezt a giccses, ízléstelen jobb agyféltekés rajzolást, a fotóról való rajzolást erőltetik és tartják példának. Ezek a rajzok szerintem is borzalmasak, és kiütközik valóban, ha valaki nem tudja az anatómiát, csak szépen szereti elsatírozgatni a vonalakat.
Viszont ha megtanulod önkifejezésre használni a ceruzát, ha nem csak másolsz (másolni lehet akár a természetet, akár egy fotót) akkor nagyon jó, őszinte rajzok születhetnek, attól függetlenül, hogy van-e jó szemmértéked vagy milyenek a motorikus képességeid. Természetesen egy portré is lehet kifejező erejű, de ahhoz, szerintem legalábbis, már szükségeltetik komolyabb rajztanulás, gyakorlás, kellenek anatómiai ismeretek, és ezen felül a rajz készítőjének tudnia kell belevinni egy őszinte lelki tartalmat a képbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!