Lepkés pillangós hernyós versek ?
Ha szimbolikusan ertjük, hogy a suszzerekből meg árulókból lesznek diktátorok és miniszterek, és a dolgozó nep megsínyli és utalattal nézi őket, akkor oké...
De ez, hogy a szros kuzya aki nem tud repülni, megvetéssel és gyűlölettel nézi a pillangót ahogy repked, merthogy az előbb még kukac volt..ez teljesen levágott..van ebben valami nagyon magyar, "hogy a szomszéd kecskéje is dögöljön meg". Neked miert sikerült te nyomorék, zuhanj vissza a sárba ahová való vagy! Ismerős? Rákok a fazékban effektus.
Mondom, ha a hatalmi elnyomás szemszögéből értjük akkor meg oké, de még akkor is sántít mert a lepke ugyan mióta nyomja el a kutyát.
Kérdező, csak egy őszi rövid lepkéset tudok, Vitai Ildikó-Dalocska. Youtubeon keresd.
Aranyosi Ervin: Egy új világ születése
Aranyosi Ervin: Pávaszemes lepke
Tompa Mihály: Hernyó voltál
2-esnek annyit, jól látszik, hogy fogalma nincs a szerző munkásságáról, verselési stílusáról, verseiben rejlő iróniáról, humorról.
Valóban nincs. De szerzőtől függetlenül ez egy egész jó kis vers. Csak az a fránya forma...
#mrszolga!
Nem rád értettem, hanem a 2-es válaszadóra.
Dikaz, kajakra. Én a hármas vagyok xd
En meg a 2 4 vagyok. Egy mukkot sem szóltatok az indoklásomról. Csak pofáztok, az nem érv hogy "ez egy jo vers es nem ismerem a Romhanyi rimhanyo munkásságát."
Magyarázatot kérek. a dikket meg tartsd meg magadnak.
Dikk...
Mivan, ha a kutya azért nézi megvetéssel a pillangót, mert még mindig hernyó, csak új külsőben? Persze lehet, hogy félreértelmezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!