Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » ,,A pillangó elszáll, de a...

,,A pillangó elszáll, de a virág megmarad’’ Ti ezt hogyan értelmeznétek?

Figyelt kérdés
2021. febr. 25. 00:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A szó elszáll az írás megmarad?
2021. febr. 25. 01:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt sehogyan,még nem is hallottam,azt viszont igen,amit az 1-es leírt.
2021. febr. 25. 03:33
 3/7 anonim ***** válasza:
97%
Virágba fektess, ne pillangóba. Átvitt értelemben persze. Vagy valami ilyesmi.
2021. febr. 25. 04:51
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
A pillangót azokra férfiakra szokták mondani, aki csak 1xi alkalomra eljön virágot porozni.. A virágot elhagyja a pillangó, de az élet megy tovább.
2021. febr. 25. 09:45
 5/7 anonim ***** válasza:
24%

Ez a hasonlat sehogysem értelmes....

Szerintem aki kitalálta vagy hülye, vagy maga sem értette mit akar mondani.

2021. febr. 25. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem lehet értelmét találni...

Pillangó, aki segít a virágot beporozni, segít alkotni valami újat, megtermékenyíteni az önmagában "terméketlent", kvázi társ lenni valaminek a teremtésében. De önmagában a cselekedete és maga a pillangó is elszáll és véges, majd elmúlik. De a beporzott virág, ha úgy tetszik a pillangó cselekedetének a következménye megmarad, továbbél, termést hoz, gyümölcsöt a szó szoros és átvitt értelmében is.

Ha úgy tetszik, az e világi életre vonatkoztatva az emberi létre is vonatkoztatható. A földi, testi lét múlékony, de a tetteink következményei, akár jók, akár rosszak, ittmaradnak, tovább élnek. Akárcsak a gyermekeinkben is amiképp tovább élünk mindannyian.

2021. febr. 25. 19:02
 7/7 anonim válasza:
100%
Én ezt úgy értelmezném, hogy mindenki a maga életének virága, az emberek akik részt vesznek az életünkben pedig a pillangók. Például, te vagy a virág, egy egykori jó barátod pedig egy pillangó volt. Jött, ment, de neked élned kell tovább nélküle. Ez az én véleményem.
2021. márc. 1. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!