Kinek melyik költő a kedvence és miért?
Figyelt kérdés
Irodalom óráinkon sokat tanulhattunk Balassiról, Petőfiről, Aranyról, Adyról, József Attiláról és sok más költőről. Akár a művészi munkája miatt, akár életútja miatt ki(k) az(ok), aki(k) megfogta(k) az olvasó szívét?2010. okt. 16. 14:53
1/9 anonim válasza:
Nekem egyik se. Nem szeretem a verseket :o
2/9 anonim válasza:
Kedvencem József Attila, mert bár a legtöbb verse szomorú, mégis dallamos, s leginkább a metaforáit, képeit szeretem. Megnyugtat.
3/9 anonim válasza:
nekem Arany János, főleg a balladái miatt
4/9 anonim válasza:
Kassák Lajos, mint embert is tisztelem
5/9 anonim válasza:
Szabó Lőrinc, József Attila. Szabóról sokan megfeledkeznek, pedig majdnem J. A.-szint. Van még sok jelentős magyar költő (szinte mind XX. századi), de ezeket veszem elő leginkább.
Külföldiek közül a kedvenceim: Eliot, Larkin, Keats, Dylan Thomas, Yeats, Rilke, Trakl, Heine, Brodszkij és sokan mások, nagyon vegyes társaság, nem tudom, miért éppen ezek.
6/9 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Reviczky Gyula, Tóth Árpád, József Attila, Weöres Sándor, stb.
Miért? "Testvéri" vagy legalábbis rokonszenves gondolatokat fedezek fel a verseikben.
7/9 anonim válasza:
Nekem Sylvia Plath, mert érdekes sorsú irónő, aki saját életéről írt, nem elvont dolgokról és így teljesen egyszerűen értelmezhetőek a versei. Bár elég lehangolóak az kétségtelen.
9/9 anonim válasza:
Nekem József Attila, Pilinszky és Baudelaire a kedvenceim. Hogy miért, azt nemigazán tudom megfogalmazni, csak olyan szépen írtak, át tudom érezni a verseiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!