Tudna esetleg valaki ajánlani egy jó kórust (vagy esetleg acapella csoportot) Budapesten?
Nagyon-nagyon szeretnék kórusban énekelni és ezáltal egy jó közösséghez tartozni. Rólam annyit kell tudni, hogy 3 éves zenei előképzettséggel rendelkezem, mivel ennyi ideig hegedültem, ezért tudok kottát olvasni, de a kottából éneklés sajnos elég nehezen megy (és feltételezem ez hátrány egy kórustagnál). Viszont igyekszem fejlődni ezen a téren is. A hallásom elvileg jó, legalábbis ezt mondta a zenetanárom. Az én iskolámban sajnos nincsen kórus, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy hova érdemes csatlakozni és hogy zajlik egy ilyen jelentkezés.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
“hegedültem, ezért tudok kottát olvasni, de a kottából éneklés sajnos elég nehezen megy ”
Hát akkor ez most hogy?!
3-as vagyok.
Kottaolvasás nélkül nem fog menni.
Énekelni tanultál-e?
Megélni nem fogsz belőle.
Nem tudom, hogy ők aktívak e még. Korábban sok jót hallottam róluk és a fantasztikus felejthetetlen koncertjükön is voltam egyszer:
8-as vagyok.
Javaslom a Vándor Kórust (Vándor Sándor alapította a 30-as években).
Folyamatosan van felvétel, és éppen neked valók a feltételek.
Sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!