Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Lehetséges kiváló művésznek,...

Lehetséges kiváló művésznek, írónak lenni egészséges mentális állapottal? Vagy a kettő kizárja egymást?

Figyelt kérdés

2023. jún. 7. 20:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
xd
2023. jún. 7. 20:35
 2/19 anonim ***** válasza:
34%

en a muveszekre bukok. kb csak festo, tetovalo, filmes palim volt eddig.

mind orult volt.

szoval szerintem igen, kizarja egymast :-D

2023. jún. 7. 20:51
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell összekeverni a művészi alkotóképességet és a feltűnési viszketegséget.Ezek egymással sokféle módon kombinálódhatnak.
2023. jún. 7. 21:42
 4/19 anonim ***** válasza:
67%
Lehetséges, a párom, számtalan barátom és én is élő bizonyítékok vagyunk rá; ne sztereotípiákból indulj ki. Mintha azt írhatnád, hogy csak akkor lehetsz orvos, ha érzéketlen vagy, vagy élsportoló, ha szereket szedsz.
2023. jún. 7. 23:43
 5/19 anonim ***** válasza:
48%

Csak nagyon érzékeny emberekből lesz művész

Aki nagyon érzékeny az hajlamosabb nem jól lenni mentálisan

Ennyi a titka

2023. jún. 8. 13:31
 6/19 anonim ***** válasza:

Az érzékeny (itt most mindenféle információra érzékenyről van szó) emberek a jó művészek, írók, mérnökök, tudósok, stb.

Sajnos ez együtt jár azzal, hogy a mentális betegségek/autoimmun problémák is erősebben jelentkeznek náluk : sokkal érzékenyebb az idegrendszerük mint egy átlag embernek.

2023. jún. 8. 18:15
 7/19 anonim válasza:
54%
Kizárja egymást. Bárki tudna műalkotást létrehozni, képet, írást, filmet, szobrot, stb. De olyat ami sokakat megfog és különleges lesz, ahhoz valami plusz kell.
2023. jún. 10. 05:18
 8/19 anonim ***** válasza:
48%

Én sajnos nem vagyok alkotó, mert egyik művészeti ágban sincs olyan tehetségem hogy az legyen a munkám

De pszichiáter szuperérzékenységgel diagnosztizált és ha utána olvasol, ott van a tünetek között a zene imádat és a szépség iránti függőség

Valóban én is kiskorom óta függője vagyok ezeknek

Mondjuk az idegrendszerem abból a szempontból pont hogy erős hogy nem tudnak rám hatással lenni a támadások és sosem szoktam sírni

De amúgy szorongó depressziós, panikolos vagyok

2023. jún. 10. 05:22
 9/19 anonim ***** válasza:

Két szikla közül is nőnek gyönyörű virágok, de mennyivel szebb egy virágokkal teli mező, nem? A Nap és a megfelelő talaj kell mindkettőnek. Kinek több, kinek kevesebb. Életerősen, talán meg merem kockáztatni: boldogan, könnyebb olyat alkotni, ami jobbá teszi sokak mindennapjait. Talán még akarni sem kell, ahogyan a virágba borult rét is csak él, a leghétköznapibb módon, miközben semmihez sem hasonlíthatóan jó eltölteni vele egy kis időt..

Arra akarok kilyukadni, hogy nincsenek különleges előfeltételei, bármikor kinő egy-egy szép virág, csak talaj legyen meg víz, a Nap meg pontosan érti a dolgát. Kicsit árnyékosabb és szárazabb helyre születtél, de ez ne tévesszen meg arról, hogy mire lehetsz képes!

2023. jún. 10. 07:15
 10/19 Paczalos István ***** válasza:
100%
Szerinted Fekete István, Jókai, Szinyei, Arany, Bartók, Kodály nem ellenpélda? Ők teljesen átlagos egészségű emberek voltak. Nem mindenki lehet Kafka, Van Gogh, vagy József Attila, akiknek komoly mentális problémái voltak.
2023. jún. 10. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!