Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen ez a vers szerintetek?

Milyen ez a vers szerintetek?

Figyelt kérdés

Én írtam és szeretném kikérni az őszinte véleményeteket, mert ha ismerősnek mutatom meg, úgysem azt mondja, amit igazából gondol. Bármilyen véleményt örömmel fogadnék, de leginkább azokat, amelyek rámutatnak hol hibázom a legnagyobbat, mert érzem, hogy ez elég... Kezdetleges még, fogalmazzunk így. Elnézést, ha hülyén tagolódik, telefonról sokszor előfordul az is. A vers:

CÚG

Ilyen a mai szél, viszi a lényegtelent,

felkap mellé pár cserepet, biztos, ami biztos.

A tenger hullámait esküdni mernék, láttam valahol,

fekete pontok, szemek hintáztak közöttük,

összekent a bánat, hogy milyen sok.

Az üres, az üres, hogy minden üres, a pokol,

a kénköves miattunk tüzes, vigyázva mártják

szurokba képünk. Egyszerre taszítunk és tépünk.

Hallgatják, amire most gondolok, mosolyognak:

szegény bolond, én meg akaratlanul is

gyümölcsnek látlak. Úgy döntök inkább

semmit a szájnak, beléd sem harapok.

Se vagyok, a köztes semmi. El a tenyerekkel, onnan

nem tudok enni! Ha bárki kérdezné, ki voltam, ennyi:

Nem múló, nem is létező senki.

2023. márc. 23. 22:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Nagyon pesszimista, és vannak olyan szavak benne, amiket én versbe nem írnék, még talán regénybe sem: esküdni mernék, összekent - azt hiszem, még kellene fejlődnöd, sok igazi költő versét olvasnod, de esetleg kijöhet belőle valami.
2023. márc. 30. 02:20
 2/3 anonim válasza:
Szerintem ne próbáld meg mások véleménye alapján átformálni magad. A vers maga a költő. Ha túl sokat finomítasz rajta, lehet, hogy elveszti a hatását annak az érzésnek ami megszülte belőled a sorokat.
2023. márc. 30. 08:05
 3/3 anonim válasza:
#2 Mert szerinted ő már kész költő, ilyen verssel? Kell azon még dolgoznia nem keveset.
2023. márc. 30. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!