Mi a véleményetek a versemről?
Itt az idő
Itt az idő, melyben olykor-olykor
a vadállatok nyugvóra térnek,
s csak egy ázott madár énekelget
a nagy erdő viharvert szívének.
Itt az idő, mikor szépen lassan
egyhangúvá válnak a delek,
s az anyjuk lába elé hullanak
a megvénült,elsárgult levelek.
Itt az idő, melynek szürke leple
eltakarja az égető Napot,
de ő azért még lejátszik nekünk
egy apró kis parázsló dallamot.
Itt az idő, aminek a mezőn
egy reggel az árnyékába dőltem,
és lerajzoltam, amint a nagy fák
meztelenül táncoltak előttem.
Itt az idő s egyszerre felvillan
a gondolat,hogy egy nap meghalok,
de élek még és ameddig élek
verset írni,festeni akarok.
Itt az idő s a csöppnyi fájdalmam
a kopár földnek szívébe rejtem,
hisz mostanra már megszerettem azt,
akit ezelőtt sosem szerettem.
Itt az idő és már nem is bánom,
hisz a rondaság csodává lehet,
s én csak most értettem meg igazán,
hogy még nem érthetem az életet.
19/20
De miért nem tudod elmondani, hogy mitől nem az, ha annyira értesz hozzá? Komolyan annyira nehéz leírni? Miért pont neked higgyek? Költők mondták, hogy ez egy jó vers. Én csak megkérdeztem idegen emberektől (tőletek), hogy mi a véleményetek, tanácsaitok. Te véleményt írtál, de tanácsot nem és szerintem csak unod itt az életed és másokat húzol le. Nem vagyok ,,butthurt”, de az általad adott példákat dobom most vissza, hátha megérted:
Ha nincs házépítési tudásom, akkor tanácsot kérek attól, akinek van. Ha nem ad tanácsot szintén tudatlan maradok.
Ha nem tudok angolul, akkor elmegyek egy tanárhoz, aki megtanít. Ha nem tanít meg, akkor nem fogok tudni angolul.
Te vagy a tanár :(
Te komolyan azt várod, hogy egy kommentben tanítson meg valaki egy egész tudományterület alapjaira? Mi tart vissza attól, hogy ne itt követeld a háromsoros megoldást, hanem elkezdj tanulni, olvasni?
Ja, tudom. Az, hogy szrsz te mondjuk a verstanra meg az irodalomra, írtál egy "verset" mindenfajta háttértudás nélkül fél óra alatt és most várod, hogy dicsérjünk. Aztán butthurt vagy, hogy ezt nem kapod meg.
Majd ha tanulni akarsz akkor kinyitsz egy könyvet, ha nem, akkor meg írj még egy pár verset. Ha gondolod, akár Japánul is, valszeg semmit nem tudsz Japánul, de hátha Japánra sikeredik.
Most láttam az utolsó kommented:
Nem, ha nem tudsz házat építeni, akkor egy pár éves egyetemet vegzel el, nem egy kommentben várod azt, hogy megtanít valaki.
Ha nem tudsz angolul, akkor magántanárhoz mész, pár év alatt megtanít. Nem egy komment alatt.
De én elengedlek, megkaptad az útvonalat, megoldást nem, annak neked kell utanajárnod. Ha fontos, megteszed, ha nem nem. Nekem tulajdonképpen tök nyolc.
Te hülye vagy ember.. xdd
Szerintem semmit nem tudsz. 200 versem van. Azt kértem, hogy az én versemről mondd el, hogy miért nem vers, nem pedig, hogy tanítsd meg nekem a verstant. Egyébként elkezdtem tanulni. Már túl vagyok az időmértékes verselésen :))
Ja és, ha tényleg ennyi mindent tudsz, akkor miért nem mersz mutatni egy saját verset?
Azért, mert nem tudsz semmit!
Eddig még nem kommenteltem, de kérdező nagyon elmentél a személyeskedés vonalára.
Ha nem szeretnél negatív kritikát, ne tedd közzé a versed.
Nem mondom, hogy tehetségtelen vagy, mert vannak nagyon szép soraid is. Legalább is nekem tetszenek.
Ízlésről meg nem érdemes vitatkozni.
Irodalmi csoportban egyébként pont múltkor próbáltunk dűlőre jutni, hogy hol kezdődik a szabad vers, illetve mi a különbség a szabad vers és a "nem vers között". Én továbbra sem értem, de én alapból jobban kedvelem a klasszikus formákat.
Egyébként vannak benne tényleg nem rím párok is. Például az első versszakban. Olykor-olykor -énekelget...
Barátom, amikor mindenki
Fikázza a versedet ,
akkor az azt jelenti,
hogy meglelted költészeted.
Ezek tehetségtelen barmok,
Írásuk a vershez nulla,
mind irodalomtanárok
és versérzékük nulla.
A rímtelen verseket szeretik
mert félnek a tehetségtől
és inkább gúnyolódva nevetik
azt, aki erről tanúskodik nekik.
Nem értékelik a munkát,
nem látják a vers múltját
nem látják a vers kultúráját
nem érzékelik ritmikus tagolását.
Itt ha mindenki lefújjól
akkor az jelenti kérlek,
hogy a magyar nyelv újjáéled.
Én most ezt látom benned.
Mert a mai kortárs művek
jelentős része szennyezett
azok nem remekművek,
hanem pénzeltlen lehetetlenek.
De a te ritmikád magyaros,
értéke felbecsülhetetlen.
Nem szennyezi a zavaros
rímtelenség, ami értelmetlen.
Írtam én is néhány remeket,
aztán odadörgölte a konkurencia
a hányadékát, amit újra megevett
mint kutyát a kihányt kukorica.
Mert kinek írod műveid?
Annak akik nem érthetik,
hiszen a gazdagságot művelik
lelkük mind megmérettetik.
De a versed jó,
hiszen látlak a fák alatt,
Ahol neked jó,
ott festegetsz a nap alatt.
Ne keress kritikán,
Bízz inkább magadban,
mert az őszinték ritkák
és nem mennek a szabadba.
Kemény munka gyümölcse,
mindaz, amit leírtál
Tehetségtelenek szemölcse,
mert nem bennük muzsikált.
Költői kérdés: miért olyan nehéz elfogadni a negatív kritikát?
Senki nem tud olyat alkotni, ami mindenkinek tetszhet...
A "mutasd meg te mit írtál, mert azt hiszed jobb vagy, mert én x verset írtam már, és költők szerint is jó vagyok, irigyek vagytok!" helyett olyan nehéz az "ez is egy vélemény, kösz, hogy megosztottad"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!