Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen ruhában illik menni az...

Milyen ruhában illik menni az Operába?

Figyelt kérdés
nagyestélyi kell, vagy olyanban is lehet menni, amiben színházba mennék?
2010. okt. 1. 22:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell nagyestélyi,de feltétlen alkalmi ruha kell. Az se legyen miniszoknya,vagy nagyon feltűnő.
2010. okt. 1. 22:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Mint a színházba. Persze húzhatsz nagyestélyit is, ha abban jobban érzed magad :)
2010. okt. 2. 00:29
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi :)
2010. okt. 2. 10:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Én nemrég voltam az operában, nadrágkosztümben mentem, mert a szoknyához már hideg volt este, de többen voltak a férfiak közül farmernadrágban és soprtcipőben (!!), sőt, külföldieket még sima pulcsiban és nem túl elegáns nadrágban is láttam az előadáson...

Szóval szerintem azért öltözz csinin, de nem törték össze magukat ruhailag akkor sokan...

2010. okt. 2. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Eléggé szégyen, hogy egy olyan helyre, mint az Opera, vagy a színház, férfiak és nők sem képesek felöltözni alkalmi ruhába.

V.mi szolid, feke, fehér, sötétszürke, barna, ewsetleg bordó színű elegáns holmi, szép cipővel és kis retiküllel. Esetleg v.mi visszafogottan csillogó kiegészítővel (pl. kisebb bross, fülbevaló, karkötő).

2010. okt. 2. 19:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja az is számít, hova szól a jegyed. Általánosságban elmondható, hogy minél magasabbra, annál kevésbé szokás kiöltözni. Pl. többször voltam a kakasülőn, na oda már szinte egyáltalán nem kell. De lenn a nézőtéren mindenképp!
2010. okt. 2. 23:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Nagyestélyi? Minek? Akik nagyestélyiben mennek, azok kb. azért jártnak Operába, hogy mutogassák a ruháikat, ők azok ugyanis, akik az 1. felvonás után elmennek.

A színházas ruha teljesen jó, sőt bármilyen nadrág jó, ami nem bársony és nem farmer. Ehhez egy felső, amivel kapcsolatban olyan követelmény van, hogy ne lógjon ki a hasad/melled vagy bármid.

Amúgy az is igaz, hogy a 3-on már nem kell egyáltalán kiöltözni. Volt egy év, amikor mi heti 2-3-szor jártunk Operába sulival. Hát az ember heti 3-szor nem vágja puccba magát, főleg úgy nem, hogy nap közben dolgozik, onnan elrohan suliba délután, onnan pedig csoportosan átvonul az Operába. Nem hinném, hogy ezzel bárkit megsértettünk. Szerintem sokkal inkább elítélendő az, hogy bizonyos operáknál az 1. szünet után a fél közönség elmegy. És mint említettem, a nagyestélyis része. Akkor most kinek kéne szégyellnie magát?

2010. okt. 5. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!