A vers olvasás csak az én agyamat nyugtatja meg, vagy ez valami tudományos dolog és agyi okai vannak?
Figyelt kérdés
Üdv , ha néha elolvasok verset egyet-egyet, akkor kellemes nyugtató érzést érzek az agyamban. Ennek van valami tudományos oka is az agy szempontjából, és mindenkire hat a vers olvasás, vagy csak épp nekem nyugszik meg tőle az agyam?2022. okt. 6. 16:42
1/7 anonim válasza:
Mentális, nem agyi. Minden tudományos.
Minden norálisabbat nyugtat.
2/7 A kérdező kommentje:
Oksi a szót nem tudtam, a kérdés még áll :)
2022. okt. 6. 17:59
3/7 anonim válasza:
Mentális azt jelenti, a beállítottságodtól, képzettségedtől, neveltetésedtől erősen függ. Ezt a függést (és részleteit) a tudomány kimutatta, sok minden számít, az ütem, a lejtés, a hangulatod, és ezek összhatásként a szervezetedben termelődő kémiai elemek végzik a többit. Hasonló a hatása, mint a zenéé.
További részletekért érdemes szakirodalmat olvasni. Hosszú lesz.
4/7 anonim válasza:
Ha csak neked esne jól verset olvasni, akkor eleve nem léteznének versek, mert nem lenne rájuk igény a világon.
5/7 A kérdező kommentje:
köszi nindenkinek.
3 as mire keressek rá?
2022. okt. 7. 09:44
6/7 anonim válasza:
Nem csak a tiedet, másét is. De rám épp ellentétes hatással vannak. Nem vagyunk egyformák.
7/7 A kérdező kommentje:
6 miért téged idegesit?
2022. okt. 21. 11:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!