Van olyan, akinek tényleg tetszenek Sajdik Ferenc illusztrációi?
2-es!
Fölnőhettél máson is, pl. Jankovich Marcell, Nepp József, Dargay Attila, de nekem Sajdik a kedvencem.
A Pompom meséi szenzációak. Tele képi humorral, semmi giccs.
Rengeteg kiváló grafikus, ilusztrátor és egyúttal rajzfilmes működött. Egyik jobb volt, mint a másik.
Hát nem egy pacnit dobtak fel a mesékhez, hanem a történethez, a hangulathoz, stílushoz, életkorhoz alkalmazkodva, az egyedi stílusukat adták.
Ízlés dolga is, de az is lehet, hogy nem Sajdikkal van baj, hanem hogy kik és mi által formálták a nemzedékek ízlését.
Zseniális volt.
Mármint Sajdikot követő nemzedékek ízlését. Pl hogy miket tetováltatnak magukra, rémeket, szörnyeket, a meséik is olyanok.
A rajzfilmeket már programok gyártják, vagy ronda, szögletes, giccseket, vagy majomfejű figurákat, mint Simpson család, vagy mifene.Szegény gyerekek.
Macskássy Gyula, Cseh András, Nagy Pál.
Hosszan sorolhatnánk.
És nem lehet, hogy csak azért volt népszerű, mert jóformán "nem volt más"?
Abban az időben a legjobb grafikusok között volt.
Én nagyon szeretem, de hogy ebből mennyi a nosztalgiaérték, nem tudom. Ránézésre aranyosak.
Akinek a rajzaitól depressziós leszek, az Heinzelmann Emma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!