Mozgássérültként, hogy lekössem az agyam érdemes novella irást megpróbálni?
Dióhéjban 38 éves leszek sajnos nyitottgerinces komoly mozgássérült motoros székkel a lakásba elvagyok, udvarra kimenni szoktam, de utcára nem oda csak segítséggel tudok, néha vagyok házon kívül is, de ez nyáron van csak kb 2-3 alkalom. (mert anyáéknak is van dolguk, nem mindig van kirándulni menni idő , vagy az időjárás stb, ) Tehát az időm nagy részében gépezrk tv- vagy gépen angol tanulás ilyesmi. Az elmém teljesen normális . (ez gondolom látszik a hsz-eimen ,verseimen keresztül is...) . Mivel szellemileg ép vagyok az agyam néha elég pörgős, a versirás egy időre leköt, pl most 1-1 haiku kiötlése után agyilag is elfáradok, de ez van hogy 5-10 perc alatt megvan 1 haiku, meghát nyilván egyszer csak kifogyok a téma ötletből is, ugyan ez igaz a versekre is (rendes vers), ott is a negyedik után kifogytam hónapokig az ötetből.
Szerintetek a novella mint müfaj alkalmas lenne arra, hogy egy kis időre elfoglaljam vele az agyam (és magam)? Tetszik a haiku is szó sincs róla, hogy meguntam de pl egy három órás baseball tv meccs alatt irtam kb 4-et... Tehát ez hamar megvan, nem igen köt le.
Érdemes megpróbálni a novellát? köszi, (régen általános iskolába imádtam az olyan irodalmi órákat ahol rövid fogalmazást, történeteket kellett irni, sose tudott "lelőni" a tanárnéni, mert csak irtam irtam aztán 45 perc után ő meg szólt, hogy ennyi volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!