Mik a legfontosabb elbeszélések számotokra?
Akit e témakörben jómagam említeni szeretnék, Alessandro Baricco. Azt nem mondhatnám, hogy művei befolyással lettek volna a személyiség-fejlődésemre, sőt azt sem tudom kijelenteni, hogy kihagyhatatlan a jövő irodalmi kánonjából. Egyet bizton állíthatok: engem teljesen meglepett, és rajongójává váltam, azaz Baricco-függő lettem.
Első kötete, amit olvastam a Novecento volt. Erre egy látott film (Az óceánjáró zongorista legendája) kapcsán akadtam.
Ezután kíváncsi lettem, hogy miket írt még ő. Így ezt követően a máig magyarul megjelent összes kötetét elolvastam.
Nem tudnám azt állítani, hogy regényíró lenne. Inkább történeteket mesél el, nem túl nagy terjedelemben, azonban nagyon nagy hatással. Írói eszközeinek használata meghökkentő, írásmódja szokatlan. Amiket ír, az valamennyi fikció, de mégis megdöbbentő. Ő egy formabontó író. Aki szereti az irodalmat, annak jó szívvel tudom figyelmébe ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!