Szerintetek ki lesz az új Nemzet Színésze?
Valamelyik liberális kortárs, férfi.
Én Koncz Gáborra szavazok.
De tuti, hogy Kern András, vagy más, liberális kötődésű lesz, mint pl a ripacs Gálvölgyi.
De lehetne Mécs, Reviczky, Huszthy akár.
De én Koncz mellett voksolok.
Az az abszurdok abszurdja, hogy Jordán ott lehet köztük.
Fogalmam sincs, kik voltak a Nemzetiben, de ha egyszerűen az alapján választanak, hogy kik a legidősebb Kossuth-díjasok, akkor Csiky András, Harkányi Endre, Mécs Károly, Koncz Gábor és Csikos Sándor jöhetnek szóba. Közülük Koncz és Mécs a legsikeresebbek, szóval legyen mondjuk Mécs, ha már előttem Konczra tippeltek.
Az 1-es válaszoló meg jó példája annak, hogy mivé tette a Fidesz az országot.
Emlékeztetőül: a jelenlegi Nemzet Színészei között már csak Máthé Erzsi van az első díjazottak közül, egyben ő a legidősebb is, a többieket egy másik tag halála után választották, a legújabb díjazott Lehoczky Zsuzsa, a legfiatalabb díjazott pedig Cserhalmi György. Íme a jelenlegi lista a díjazottak életkora szerint csökkenő sorrendben (zárójelben a kitüntetés éve és az életkor, zárójel után pedig azon elhunyt Nemzet Színésze, aki után megkapta ezt a címet a jelenlegi díjazott):
1. Máthé Erzsi (2000–, 95 éves)
2. Bodrogi Gyula (2007–, 88 éves) Darvas Iván helyett
3. Lehoczky Zsuzsa (2021–, 85 éves) Törőcsik Mari helyett
4. Király Levente (2006–, 85 éves) Zenthe Ferenc helyett
5. Tordy Géza (2008–, 84 éves) Raksányi Gellért helyett
6. Almási Éva (2016–, 80 éves) Psota Irén helyett
7. Jordán Tamás (2020–, 79 éves) Andorai Péter helyett
8. Csomós Mári (2017–, 78 éves) Berek Kati helyett
9. Molnár Piroska (2011–, 76 éves) Komlós Juci helyett
10. Szacsvay László (2015–, 74 éves) Kóti Árpád helyett
11. Cserhalmi György (2014–, 74 éves) Sztankay István helyett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!