Hogyan lehetek színész?
Szeretnék színész lenni, és érdekel, hogy van-e más módja, mint elmenni egyetemre? Hogy érdemes nekiállni? kinél- hol lehet képződni?
Budapesten lakom. Már elvégeztem két egyetemet és most nem szeretnék belekezdeni egy új diplomába.
Régóta tácolok így a színpadot már megszoktam és szeretem is.
Köszönöm a válaszokat
Sokan az amatőr színészettel kezdik vagy/és kisebb mellékszerepekkel. Akiben látnak lehetőséget felkarolják.
Én pl nem adok fel hírdetést, ha modellt keresek, kiszemelem azokat, akikben látok lehetőséget s felkérem őket.
Ismét van 3 kiszemeltem. Egy fiatal hölgy és 2 férfi.
Beleillik a karakterük, kisugárzásuk a témába.
Kérdés: mi/mik motivál/motiválnak téged a színészet irányába?
Ezzel a kérdéssel még fogsz találkozni,ha pályára lépsz.
Engem pl untat a "szeretem", "híres akarok lenni" meg egyéb pár szavas sablon mondatok, amikor megkérdezem pl a modell vagy kisegítő emberkét.
Szeretem az intelligens érdeklődőket, akik mélyebben kifejtik szenvedélyüket, vágyaikat s érezhető rajta a szolidalitás, elhivatottság, tisztelet és alázat az adott tevékenység felé.
Köszönöm mind a két eddigi válszt.
A másodikra válaszolva: Engem például az vonz a színészetben, hogy olyan karaktereket, emberi minőségeket adhatok elő / vállalhatok fel, amivel normálisan az életemben nem feltétlen merek azonosulni. Itt mégis helye van ennek. Ezálltal szembe nézhetek saját magammal és egy olyan oldalamatismerhetem meg, amit egyébként talán saját magam elől is elrejtenék.
Másfelől pedig az, hogy a színház egyik mondhatni "feladata" a szórakoztatás mellett, hogy intelligens módon kritikát mutasson a világról szépen csomagolva persze. És ez nekem nagyon közel áll a nézőpontomhoz.
Harmadrészt pedig szeretem ezt a világot ami a színészettel/színészekkel jár. Már többször is volt alkalmam bepillantani ebbe és mindannyiszor a magaménak éreztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!