Egy nap hány oldalt tudtok elolvasni maximum?
Gyorsolvasással óránként 40-60 oldal között.
Van egy nagy hátránya: a "lényegtelen" dolgokat nem tudom megjegyezni, illetve tanúlni nem lehet gyorsolvasással.
Nekem gyorsolvasással 400 oldal körül megy egy óra alatt, kényelmes tempóban, a Kőszívűt pl. másfél óra alatt olvastam el, de azzal siettem kicsit
Visznek valami kardot benne, aztán lőnek, aztán meg valaki szaladgál egy várban, valami ilyesmiről szól
Ez nem gyorsolvasás. Te nem olvasol el mindent.
Én gyakorlatilag sorokat olvasok, a lényeg mindenről megmarad, de az apróbb lényegtelen részletek elvesznek.
Pl.: teszem azt egy krimiben: a nyomozók mindenféle tárgyakat, nyomokat találnak, majd 50-100 oldal múlva kiderül, hogy az egyik lényeges.
Lehet, hogy visszanézem, hogy hol is találták pontosan, mert arra már nem emlékszem.
4
~40 oldalt elolvasok óránként én is.Csak normál tempóval haladva.Semmit ki nem hagyva.Úgyhogy szerintem ez nem gyorsolvasás..
Legalább is eddig úgy hittem,hogy a gyorsolvasás valami ilyesmi:
Ennek a csajnak különleges agya van.
Nálam a normális olvasás 15-20 oldal óránként.
40-60-nál elvesznek a részletek ahogy írtam.
Sok mindentől függ.
Oldal/lapok mérete, betűtípus és mérete.
Mindemellett csak úgy átfutni nem érdemes.
Én pl hagyok szüneteket s lejátszom a fejemben pl egy lazulós fürdés mellett.
Mondjuk én írok is és minden részletet megfigyelek, alkotói szemszögből is elemzem.
4. sztorimat írom immár.
Minden apró részletre ügyelve, még amikre mások fel se figyelnek.
30N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!