Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek hegedülni vagy...

Szerintetek hegedülni vagy gitározni nehéz?

Figyelt kérdés

Csak saját magam szórakoztatására szeretnék megtanulni 1-2 dalt eljátszani. Úgy hallottam, hogy a gitár könnyebb, viszont nekem a hegedű elegánsabbnak tűnik, jobban vonz hozzá a szívem.

Mit gondoltok, ha akár tanárhoz is járnék, hobby szinten hegedülni megtudnék tanulni mondjuk 1-2 éven belül? 19/F

2022. ápr. 21. 22:58
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%
1-2 év alatt biztos, hogy nem menne normálisan megtanulni hegedülni. Viszont ha a hegedűhöz húz a szíved és komolyan meg akarod tanulni, akkor azt ajánlom, hogy kezd el. Gitáron tény és való, hogy egyszerűbb játszani, és megtanulni is könnyebb. Ehhez is gyakorlás és kitartás kell, ugyanúgy ahogy a hegedűhöz is. De gitározni hamarabb meg lehet tanulni. És szerintem egy fiúhoz jobban is illik. Nem tudom, te milyen típus vagy, de átlagban a fiúkhoz jobban illik a gitár. Viszont mondom: ha nagyon szereted a hegedűt, azt ajánlom.
2022. ápr. 25. 16:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A gitár húrjait is meg lehet szólaltatni vonóval, csak hülyén néz ki.
2022. ápr. 25. 18:30
 13/16 anonim válasza:
100%

Én mind két hangszeren tanulok.

Nem zárja ki az egyik a másikat.

Gitáron 2 éve, hegedűn 6 éve tanulok. Számomra a hegedű szebb, különlegesebb.Jobban szeretem.

A gitár valóban könnyebb, de ha mindennap gyakorolsz a hegedűn 1 vagy 2 órát(kezdetbe még lehet uncsi) 2 év múlva is szépen lehet játszani, ha tanár tanít.

Sok szerencsét és sok zenei élményt kívánok.

2022. máj. 1. 10:43
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
#12 nem árt legalább az alsó hidat domborúra cserélni hozzá, de igen, többen csinálták már, ha más nem, moddolatlan gitár szélső húrjain, vagy az összesen úgy, hogy csak az így alkalmazható akkordokból építkeztek.
2022. máj. 1. 15:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs bot füled akkor olyan mindegy.
2022. máj. 11. 05:40
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem tudom, hegedülni igaz még csak néhányszor próbáltam, de 10 éve gitározom. Szóval van összehasonlítási alapom. Én egyáltalán nem mondanám, hogy sokkal könnyebb a hegedű. Mindkettőnek megvan a maga nehézsége, annyi viszont igaz, hogy hallásügyileg kell egy szint a hegedűhöz. De a gitár sem ennyire könnyű azért, hogy "2 hét alatt meg lehet tanulni". Tény, hogy az akkordokat le lehet fogni ennyi idő alatt is, de csak azért mert tud valaki 10 akkordot, attól még egyáltalán nem tud játszani a hangszeren...

Szóval szerintem: amelyikhez a szíved húz, amelyiken szívesebben játszanál, azt válaszd. Azon haladsz gyorsabban hosszabb távon, amit szívesebben kézbe veszel. :)

2022. aug. 31. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!