Szerintetek hegedülni vagy gitározni nehéz?
Csak saját magam szórakoztatására szeretnék megtanulni 1-2 dalt eljátszani. Úgy hallottam, hogy a gitár könnyebb, viszont nekem a hegedű elegánsabbnak tűnik, jobban vonz hozzá a szívem.
Mit gondoltok, ha akár tanárhoz is járnék, hobby szinten hegedülni megtudnék tanulni mondjuk 1-2 éven belül? 19/F
Én mind két hangszeren tanulok.
Nem zárja ki az egyik a másikat.
Gitáron 2 éve, hegedűn 6 éve tanulok. Számomra a hegedű szebb, különlegesebb.Jobban szeretem.
A gitár valóban könnyebb, de ha mindennap gyakorolsz a hegedűn 1 vagy 2 órát(kezdetbe még lehet uncsi) 2 év múlva is szépen lehet játszani, ha tanár tanít.
Sok szerencsét és sok zenei élményt kívánok.
Hát én nem tudom, hegedülni igaz még csak néhányszor próbáltam, de 10 éve gitározom. Szóval van összehasonlítási alapom. Én egyáltalán nem mondanám, hogy sokkal könnyebb a hegedű. Mindkettőnek megvan a maga nehézsége, annyi viszont igaz, hogy hallásügyileg kell egy szint a hegedűhöz. De a gitár sem ennyire könnyű azért, hogy "2 hét alatt meg lehet tanulni". Tény, hogy az akkordokat le lehet fogni ennyi idő alatt is, de csak azért mert tud valaki 10 akkordot, attól még egyáltalán nem tud játszani a hangszeren...
Szóval szerintem: amelyikhez a szíved húz, amelyiken szívesebben játszanál, azt válaszd. Azon haladsz gyorsabban hosszabb távon, amit szívesebben kézbe veszel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!