Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Csak én rajzolok bénán?

Csak én rajzolok bénán?

Figyelt kérdés
Meggyőződésem, hogy másoknak született tehetségük van és sokkal könnyebben megy nekik.
2022. ápr. 12. 18:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nővérem szépen rajzol és apák is. Én és anya meg nem. Egyszerűen semmi tehetségem hozzá. Pálcika embert se tudok rajzolni tisztességesen. Szerettem rajzolgatni, pl rajz órán, de semmi tehetségem nem volt soha hozzá.

Viszont vannak akik nagyon ügyesek. Egyszer egy ilyen morbidabb rajzot láttam (ilyen sátánista jellegűt), talán az volt eddig ami legjobban tetszett.)

2022. ápr. 12. 18:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudok szépen rajzolni.
2022. ápr. 12. 18:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csúnyán rajzolok.
2022. ápr. 12. 19:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem tudok rajzolni, nálam biztosan sokkal ügyesebb vagy benne.
2022. ápr. 12. 20:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eletem legjobban sikerult rajza egy hoember volt ot eves koromban. Azota konstans visszafele fejlodik a rajztudomanyom.
2022. ápr. 12. 22:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Mindenki másban tehetséges. Én például énekelni nagyon nem tudok.
2022. ápr. 13. 17:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt én se.

Tisztelettel:

(Szóval se ének, se rajz, valamint más dologhoz sincs kézügyességem. Kivéve egy dologhoz. De azt mégse reklámozhatom.)

2022. ápr. 13. 18:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves, kérdező!

Mi célja a kérdésnek avagy mi a háttérben meghúzódó érzésed?

Vannak dolgok, ahova nem meggyőződés a megfelelő jelző, hanem a tények.

Minden ember más adottsággal, genetikával születik.

Egyforma agy se létezik, ahogy egyforma működése se.

Rajzhoz adott motoros képességeknek átlagnál magasabb szinten kell lenniük, ahhoz hogy "tehetséges" legyen az ember.

Ám igaz ez a sportoktól egészen a bizonyos szellemi munkákig.

Mindenkinek más az előnyösebb. A testtől, de legfőképpen az agy működésétől függ.

Pl rajzban:

A térlátás, kinesztéziás érzék, gondolkodás, érzékelés,... stb.

Mondjuk a térben látott dolgok papírra vázolásához kell a térbeli látás, annak átkonvertálása fejben megtörténik és azt az agy a test pl kéz koordinálásával felvázolja.

Az agy sajátos képességei és azoknak összhangja fejben és testben hozza össze azt, amit "tehetségnek" hívunk.

Persze, lehet tanulni, ám nem mindegy ki milyen alapokkal rendelkezik teste által.

Pl sok emberre sima sablon kivágását se merem rábízni, mivel kezeik koordinációja egyáltalán nem precíz, mint az enyém.

Ezek a precizitások a hétköznapokban is látszanak. Szinte ösztönösen mennek, míg mások teljes koncentrálás alatt se csinálják jól.

Nagyon nehéz olyan kisegítő személyt találni, aki (számomra) alap elvárásokat tudja teljesíteni.

Pedig csak az utómunkálatokra kellene ember, ami kisebb kiigazítás, csiszolás, polírozás. Csak időt és precizitást igényel.

Nem nekik kell kifaragni a dolgokat.

A képesség, tehetség, mihez értés/érzék lehet bármilyen formában.

A jó kommunikációs képesség (szóban, vagy/és írásban), pl üzletkötőktől az írókig.

Különböző elméletek, feltalálások.

Kreativításnak is sok formája van - a művészetektől egészen a kommunikációig, problémamegoldó képességhez is kell intelligencia, kreativítás... stb.

Sok mindenben sok formában vannak jelen adott képességek.

Az önismeret része a saját képességek feltárása, előnyök, hátrányok, hátrányok javítása avagy megfelelő felhasználása előnyként vagy elfogadása.

S mit lehet kihozni abból a halmazból, ami számodra rendelkezésedre áll.

Ami kihat az életed minden részére. Magánélettől egészen a karrierig.

Könyvsorozatot lehetne írni mindezekről és összefüggésekről.

A testünktől egészen a személyiségig.

Holott "csak" rajz a téma.

S ne feledjük:

Ha mindenki mindenben vagy csak adott dolgokban lenne egyformán jó, akkor már "hétköznapi/megszokott" lenne.

Pont azért értékeltebbek dolgok általunk, mert nem mindenki csinálja a mindennapokban.

Ha mindenki szépen énekelne, zenélne, lényegében nem lenne értelme koncertekre, előadásokra menni, mert szomszéd bözsike vagy jómagad, társaid simán előadnák azt.

Meg lehet játszadozni ilyen elméleti kérdésekkel. Fun szokott lenni.

30N (egy művész lélek, akit minden érdekel ><)

2022. ápr. 15. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!