Rézkarcokat gyűjtögetek. Honnan tudom eldönteni, hogy eredeti vagy hamisítvány?
Ma egy "kedves" úriember rám írt, hogy adjak ajánlatot az egyik rézkarcára. Megírtam az ajánlatomat és elküldött melegebb éghajlatra :D Mondta, hogy mondjak olyan helyet, ahol ennyiért lehet venni, akkor vesz egy tucattal. Küldtem linket és mondta, hogy akkor veszegessem a fénymásolatokat.
Szóval az eredetiségnél, akkor elvileg az árból nem igazán tudok kiindulni. Olyan árat mondtam, amennyiért szoktam venni a hasonló rézkarcokat...galériák aukciójairól is. (Oké Kieselbachban általában jóval drágább, de az ő áraik erősen túl vannak lőve).
Egyik képkeretező se mondta még, hogy "ugye tudja, hogy ez nem eredetei?"
Honnan lehet felismerni mégis egy eredetit?
Mit nevezünk nagyobb pénzeknek?
Nem tudom mennyi egy ilyen tanfolyam, de gondolom nem 2 ft? Jelenleg úgy gondolom az én szintemen, nem oszt nem szoroz. Abszolút saját “szórakoztatásom” miatt veszem, mert szeretem nézni őket a falon. Ha hamisítványok, akkor nagyon jó kis hamisítványok :D nekem tetszenek
Oké, nem örülnék, ha átvertek volna és nem eredetiek, de a szépségüket attól nem vesztik el.
Ha nézelődni veszed, akkor tökmindegy, hogy eredeti vagy sem...
Biztosan nem két forint...
De egy eredeti rézkarc se 200, az biztos!
Speciális matt papír, és üvegen keresztül is látható benyomódás, amit nyomólemez okoz.
Nonreflektív üveget használok, ott is látszik.
Plusz az aláírás, mellette sorszám pl100/1 az első nyomat.
Faximile felirat pl Gross arnoldnál, azok nyomdai értéktelen vackok.
Szabó Vladimírt gyűjtök.
Matt papír, benyomódás megvan. Papír minőségben azért elég sokmindent láttam már
Sorszám ritkán van, arra egyszer az egyik galériában nekem azt mondták rá, hogy azt utólag is odaírják. Egy másik úriember egyszer azt mondta, hogy ismerte a feleségét és sokat ő írt alá. Aláírás vagy nincs, vagy rengeteg változatban van.
20e ft körül szoktam megvenni, van ami pár ezer volt, az eddigi legdrágább 45e volt, de az egy hatalmas alkotás.
Az aláírás nem ennyi azért.
Ha a felesége írta alá sokat, az azért van, mert a halála után is nyomatokat csinált. Elvileg bekéne szántani a lemezt az elért darabszám után.
Ez nem jó jel, nem ismerem az árait, de más neves festőkét igen, akik hasonlóképp jártak, az áruk baromira leesett a feleség által, aki akár a mai napig árulja a 15 éve meghalt férje képeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!